Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vid universitetstandvården utbildar vi framtidens tandvårdspersonal, såsom tandläkare, tandhygienister och specialisttandläkare. Tillsammans med institutionen för odontologi bedriver vi utbildningar som är internationellt topprankade.

På universitetstandvården möts kliniker och forskare som tillsammans bidrar till att nå vår vision att vara världsledande inom oral hälsa och förbättra människors livskvalitet. Vi är totalt 150 medarbetare, fördelade på 7 kliniker, där vi tillsammans med våra studenter behandlar olika patientkategorier. Vår huvudsakliga verksamhet är förlagd till Campus Flemingsberg.

Kliniken för Odontologisk röntgen

Odontologisk röntgen bedriver specialiserad vård i samarbete med övriga specialistkliniker på Universitetstandvården och sjukvården på Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Vid vår klinik utbildar vi studenter inom odontologisk radiologi för både tandläkar- och tandhygienistutbildningen. Vi tar emot remitterade barn- och vuxenpatienter från allmän- och specialisttandvården.

Hos oss arbetar ett tiotal medarbetare bestående av bl.a. specialist-, ST- och allmäntandläkare och tandsköterska. Tillsammans utgör de en stor kunskapsbank inom ämnesområdet odontologisk radiologi.

Din roll

Karolinska Institutet planerar att starta en halvtids ST-utbildning i Odontologisk radiologi. ST-utbildningen kommer ske på halvtid över 6 år och följa målbeskrivning i enlighet med HSLF-FS 2017:77.

Det kliniska arbetet som ST-tandläkare i odontologisk radiologi består huvudsakligen i att handlägga remisser från allmän- och specialisttandvården, men även från medicinska specialiteter. Som ST-tandläkare tjänstgör du på specialistkliniken och medverkar i verksamhetens utveckling.

Tjänsten innefattar även viss teoretisk, praktisk och klinisk undervisning för tandläkar- och tandhygieniststudenter i odontologisk radiologi.

Den kliniska ST-tjänstgöringen kommer vara förlagd på kliniken för Odontologisk röntgen och den teoretiska utbildningen kommer ske i ett samarbete med Folktandvården Stockholm.

Vem är du?

Krav:

 • Legitimerad tandläkare, utfärdad av Socialstyrelsen
 • Flerårig klinisk yrkesverksamhet (minst två års heltid allmänpraktik efter tandläkarexamen)
 • Flytande i tal och skrift i svenska språket

Meriterande:

 • Tjänstgjort under minst ett år på en Specialisttandvårdsklinik i ämnet
 • Visat ett målinriktat intresse inom ämnesområdet för att uppnå denna specialistbehörighet
 • Forskningserfarenhet inom ämnet som resulterat i forskningsartiklar
 • Tidigare god klinisk och praktisk handledning av tandläkarstudenter
 • Högskolepedagogisk utbildning

Vi söker dig som har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är viktigt att du har mycket god pedagogisk förmåga och samarbetsförmåga samt att du har lätt för att ta egna initiativ. I rollen träffar du mycket människor dagligen vilket förutsätter att du känner dig bekväm i detta och har god social kompetens. Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är flexibilitet, initiativförmåga och ett gott tålamod. Karolinska Institutet attraherar medarbetare och studenter från hela världen och vi erbjuder på så sätt en utvecklande och mångfacetterad arbetsplats där kunskapsutbyte står i fokus.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personliga egenskaper. Meritvärdering för ST-tjänsten sker enligt ett meritvärderingssystem som är fastlagt av N-SATS.

Vad erbjuder vi

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om att jobba på universitetstandvården

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Ansökan ska bestå av följande handlingar skriva på svenska eller något annat skandinaviskt språk: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). 

Detta är en visstidsanställning på 50 % motsvarande heltid i upp till 3 år från anställningsdatum.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1021/2023
Kontakt
 • Joannis Grigoriadis, Klinikchef , 08-52488055
 • Malin Lindell, HR-partner , 08-52488058
Facklig företrädare
 • Christina Hammarstedt , OFR, 08-52484625
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb