Vill du vara med och bidra till arbeta inom precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker 3 bioinformatiker för att stärka vårt team. Tjänsterna är en spännande möjlighet för dig som vill bidra till precisionsmedicin och det finns goda möjligheter att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden. Vi erbjuder en fartfylld labbnära miljö där du arbetar interdisciplinärt med molekylärbiologer, biomedicinare, bioinformatiker, systemutvecklare, IT experter och forskare i nära samarbetare med diagnostiska experter inom hälso- och sjukvården.

Om oss

Avdelningen Clinical Genomics är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genom- och transkriptomanalyser med hjälp av storskalig DNA-sekvensering och jobbar aktivt med att vidareutveckla testerna. Syftet är att säkerställa att det finns en möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vårt team består av ca 40 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har ett modernt laboratorium med hög grad av automatisering och stor sekvenseringskapacitet. De bioinformatiska analysflöden och den programvara vi utvecklar är med öppen källkod (https://github.com/Clinical-Genomics/). Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och att genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Länk: http://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-stockholm/

Din roll

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för bioinformatik, för att arbeta med avancerade genomikanalyser inom området precisionsmedicin. Det finns möjlighet att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden.

I rollen ingår;

  • Delta i analys av patientprover i flera pågående forskningsprojekt och kliniska implementationsprojekt
  • I samarbete med systemutvecklare samt externa samarbetspartners utveckla bioinformatik och informatiklösningar för klinisk tolkning av genomik och transkriptomikdata
  • Bidra till att implementera de bioinformatiska analyserna i vår IT miljö

Vem är du?

Vi söker dig som har examen inom life science och erfarenhet av utveckling av bioinformatiska analysflöden inom området storskalig DNA sekvensering (NGS).

Krav för rollen:

  • Utmärkta kunskaper i bioinformatik inom genomik och/eller transkriptomik och storskalig DNA sekvensering (NGS)
  • Mycket goda programmeringskunskaper i Python
  • Erfarenhet av arbete i linuxmiljö
  • Erfarenhet av arbete i HPC system, gärna med SLURM
  • Goda kunskaper i engelska

Meriterande erfarenheter:

  • Disputerad inom ett ämne där bioinformatik för storskalig DNA sekvensering använts som metod
  • Erfarenhet av arbete med cancergenomik
  • Goda kunskaper i Snakemake
  • Erfarenhet av arbete i en ISO 17025 eller ISO 15189 ackrediterad verksamhet
  • Erfarenhet av arbete med IT system för att stödja bioinformatiska och analytiska processer kring storskalig DNA sekvensering

Den här rollen kräver en ansvarskännande och driftig person med positiv attityd. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4778/2022
Kontakt
  • Valtteri Wirta, valtteri.wirta@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
Publicerat 2022-12-02
Sista ansökningsdag 2022-12-19

Tillbaka till lediga jobb