Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Just nu söker vi en forskningsspecialist till Christian Giskes forskargrupp på avdelningen för klinisk mikrobiologi.

Ämnesbeskrivning

Inom ämnesområdet klinisk mikrobiologi driver Giskes forskargrupp forskning inom bakteriell diagnostik och i synnerhet resistens mot antibakteriella medel.

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du arbeta självständigt kring forskningsprojekt inom antibiotikaresistens – mer specifikt kring hur vi bäst bevarar effekten av nya antibiotika. Forskningen syftar till att kartlägga mekanismer för antibiotikaresistens och hur vi kan förebygga att resistens utvecklas. I arbetet ingår även kunskap om det humana mikrobiomet. Inom Christian Giskes forskargrupp kommer du ansvara för att driva forskningsprojekt där vi förutsätter mycket god kunskap inom antibiotikaresistens och genomiska samt transkriptomiska metoder för att studera antibiotikaresistens. Du kommer att handleda både doktorander och masterstudenter och interagera i team med andra forskare på postdoktoral nivå. Du förväntas även utveckla din egen forskningsprofil för på sikt att kunna agera teamledare. I möjligaste mån förväntas du driva undervisning på avdelningen samt engagera dig i olika delar av avdelningens gemensamma aktiviteter. 

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Därutöver krävs specifikt dokumenterad erfarenhet av självständigt bioinformatiskt arbete med inriktning mot antibiotikaresistens

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av metagenomisk diagnostik
  • Undersökning av mobila genetiska element – särskilt plasmider
  • Förmåga att arbeta självständigt i en forskningsmiljö, inklusive att definiera forskningsproblem, identifiera potentiella lösningar på dessa problem och utvärdera dem med en lämplig metodik
  • Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga
  • Mycket god förmågaatt programmera i Python, R och unix-skriptspråk
  • Erfarenhet av arbete med bioinformatiska ”workflow managers” (t.ex. Nextflow), ”containers” (t.ex. Sigularity eller Docker) och ”high-performance computing” (HPC)-kluster
  • Erfarenhet av databashantering och databashanterare (t.ex. MySQL, PostgreSQL eller SQLite)
  • Erfarenhet av arbete med versionskontrollvertygen (t.ex. Git)

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av arbete med andra typer av omicsdata (t.ex. transkriptomik )
  • Kunskaper om maskinin- och djupinlärning metoder
  • Erfarenhet av arbete med elektroniskapatientjournaler
  • Erfarenhet av mjukvaruutvecklare eller projektledningProgrammeringskunskaper i webbutveckling ( t.ex. Django/PHP, HTML, CSS, JavaScript och D3)
  • Praktisk erfarenhet av sätta upp serverar för datalagring och beräkning

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Läs om Christian Giske forskargrupp

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 november.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4453/2022
Kontakt
  • Christian G. Giske, Avdelningschef, christian.giske.@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-11-17
Sista ansökningsdag 2022-12-01

Tillbaka till lediga jobb