Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en biomedicinsk analytiker till vår forskagrupp som jobbar med lungcancer med fokus på translationell forskning inom precisionsmedicin, immunterapi och strålterapi. Vi bedriver vår forskning vid Institutionen för onkologi/patologi och vi söker nu dig som är biomedicinsk analytiker för att kunna ta hand om, preparera och analysera prover från patienter med lungcancer.

Din roll

Du kommer vara en nyckelperson i preparation av tumör-, pleuravätske- och blodprover som kommer från patienter med lungcancer. Du kommer dels preparera proverna och dels vara en del av teamet som kartlägger biomarkörer i dessa prover såsom cirkulerande DNA/RNA, samt tumör-deriverade extracellulära vesikler. Du kommer också medverka i våra experimentella studier av extracellulära vesikler i relation till olika terapier vid lungcancer.

Vem är du?

Vi söker dig som har en biomedicinsk analytiker-utbildning eller motsvarande. För att jobba i vårt team behöver du ha tidigare erfarenhet av preparation av vävnad och blodprover från patienter. Du bör vara självständig i ditt arbete men gilla att jobba i grupp tillsammans med olika kompetenser. Det är meriterande om du har jobbat med prover från cancerpatienter samt om du har tidigare erfarenhet av metoder såsom preparation av protein och RNA från blod och/eller vävnad, primärcellsodling, western Blot, immunohistokemi och flödescytometri. Då vi vid KI använder oss av elektronisk dokumentation av forskningsresultat i Elektronisk Log Bok (ELN) så är det också meriterande om du tidigare har erfarenhet av detta.

Vårt projekt omfattar kontakter med prövningsenhet vid Karolinska Sjukhuset samt vårdenheter för lungcancerpatienter. Kommunikationen sker på svenska så du behöver kunna tala och skriva svenska. Övrig kommunikation i forskargruppen/forskningsdokumentation sker på engelska så du behöver även behärska engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Institutionen för Onkologi/Patologi bedriver basal-, translationell- och klinisk cancerforskning. Du kommer mötas av en stimulerande forskningsmiljö för cancerrelaterad forskning med veckovisa seminarier där du kan fördjupa din teoretiska och praktiska kunskap. Vår forskargrupp fokuserar på translationell lungcancerforskning men vi har även prekliniska projekt och kliniska prövningar. Vi samverkar också med andra lungcancergrupper inom och utanför Sverige samt med forskare vid andra universitet såsom Uppsala Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan.

Placering: Institutionen för Onkologi/Patologi, Fo-grupp Ekman/Tema Lewensohn, Tema Cancer, Bioklinikum, Solna.

Vår Institution beskrivs här.

Vår forskargrupp beskrivs här.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 april 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Din ansökan bör omfatta:

  • Personligt brev som beskriver dina tidigare erfarenheter av liknande arbete/kompetens samt ditt forskningsintresse.
  • CV som beskriver dina tidigare utbildningar, anställningar samt de metoder du behärskar. Du bör specifikt inkludera tidigare erfarenhet av att jobba med patientprover och/eller i cancerfältet. Då vi jobbar i sjukhusmiljö behöver du behärska svenska i tal/skrift. Övrig kommunikation i forskargruppen inklusive forskningsdokumentation i ELN sker på engelska så du bör också behärska engelska.
  • Kontaktdetaljer för två referenspersoner som är vidtalade.

Om du har tidigare erfarenhet av patientprover samt dokumentation av forskningsresultat i ELN kommer det vara meriterande vid tillsättning av tjänsten.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tidigast 15 Maj, 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1623/2022
Kontakt
  • Kristina Viktorsson, kristina.viktorsson@ki.se
  • Rolf Lewensohn, rolf.lewensohn@ki.se
  • Simon Ekman, simon.ekman@ki.se
Publicerat 2022-04-07
Sista ansökningsdag 2022-04-30

Tillbaka till lediga jobb