Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår forskargrupp arbetar med regeneration av celler i centrala nervsystemet och effekter av inflammatoriska mediatorer på centrala nervsystems-cellers förmåga till delning, differentiering och funktion. Vi vill förstå hur cellens miljö påverkar dessa processer och även hur den inflammatoriska miljön påverkar genetiska och epigenetiska mekanismer i framför allt omogna celler. Vi erbjuder en engagerande internationell och translationell forskarmiljö.

Din roll

Din roll är att tillsammans med läkare och immunologer driva projekt som har medicinsk anknytning till de patologiska processer som ses vid sjukdomar i centrala nervsystemet. Aspekter på interaktion mellan immunceller och progenitorceller är centralt i projektet. Du ansvarar för gruppens molekylärmedicinska kompetens och utveckling mot avancerade molekylärmedicinska tekniker. Både undervisning och handledning av studenter på master- och doktorandnivå kommer att ingå i arbetsuppgifterna.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskningsspecialist är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat god vetenskaplig skicklighet med en betydande vetenskaplig produktion. Den sökande ska även ha uppvisat god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla och en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

Krav

  • Du ska ha mycket god erfarenhet av primära cellodlingar av företrädesvis omogna men också mogna celltyper isolerade från det adulta och embryonala centrala nervsystemet
  • Du ska ha mycket god erfarenhet av neuroinflammatoriska sjukdomsmodeller, framförallt EAE i råtta och mus
  • Du ska vara mycket erfaren med att använda zebrafisken som modellsystem, från mikroinjektioner av DNA-konstrukt i ägg till hantering av det vuxna djuret
  • Du behärskar väl molekylära analystekniker så som real-time PCR, ELISA, Western Blot, flödescytometri, samt grundläggande kloningstekniker och cell transfektions- och transdutionstekniker.
  • Du behärskar tekniker kring studier av cellernas transkriptom (framtagande av RNA, sekvenseringsbibliotek, analys av resultat).
  • Du ska ha erfarenhet av framställning av transgena djur, avel och genotypning.
  • Den ideala kandidaten ska ha förmågan att arbeta självständigt, vara organiserad och högt motiverad för att leda och utveckla det föreslagna forskningsprojektet samt att samarbeta i andra pågående projekt i gruppen.
  • Mycket goda kommunikationsfärdigheter i skriven och talad engelska och svenska
  • Mycket goda kunskaper i cellodlingstekniker, cellulär och molekylär biologi samt immunologi Adekvat postdoktoral erfarenhet

Bedömningsgrunder

Vid anställning som senior forskningsspecialist gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i föreskrifter för andra anställningar än läraranställningar i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Meriterande

  • Vistelse vid internationellt högt rankade universitet
  • Erfarenhet av handledning av doktorander

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna


Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här.
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här.

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 november 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5002/2021
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-524 832 82, vendela.breeze@ki.se
  • Lou Brundin, Professor/överläkare, lou.brundin@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2021-11-16
Sista ansökningsdag 2021-11-30

Tillbaka till lediga jobb