Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Enheten för biostatistik etablerades 2010 och ansvarar även för Biostatistical Core Facility på KI samt på Region Stockholm. Centrum för Bioinformatik och Biostatistik (CBB) är ett nybildat center som framför allt erbjuder stöd till forskare på KI Syd. Dessa två enheter har ett tätt samarbete och vi söker nu fler biostatistiker att bidra till miljön. Vi söker efter flera kvalificerade biostatistiker med delvis varierande arbetsuppgifter, i upp till två år. En tjänst kommer delas mellan enheten för biostatistik och CBB. Ytterligare en tjänst kommer baseras i Dr Hannes Hagströms forskargrupp vid KI Syd som har ett tätt samarbete med båda enheterna. Gruppen har ett fokus inom leversjukdomar, men tjänsten erbjuder också arbete för framför allt CBB.

 

Beskrivning av tjänsterna

En tjänst kommer dela sin tid mellan arbete vid Enheten för Biostatistik vid KI Norr, och vid CBB i KI  Syd. Arbetet på enheten för Biostatistik innebär support till forskare vid KI inom biostatistik inom exempelvis epidemiologi, toxicitet och klinisk, molekylär och genetisk forskning. Arbetet vid CBB fokuserar på stöd genom mentorskap för doktorander och postdocs, utbildning och projektstöd inom statistik för specifika forskningsprojekt. Tjänsten i Hagströms forskargrupp är baserad till 80% i en forskargrupp vid KI Syd, och 20% vid CBB.

Statistikerna kommer ge stöd till dessa enheter genom:

  • planering och design av forskningsstudier
  • statistisk analys och programmering
  • tolkning och spridning av vetenskapliga resultat
  • undervisning och seminarier
  • databearbetning i samarbete med databasutvecklare
  • mentorskap för doktorander och postdocs

Enheten för Biostatistik och CBB kommer kunna erbjuda de nya biostatistikerna god support och en ideal miljö att utvecklas vidare i som forskare och medarbetare. Personerna kommer att få möjlighet att gå kurser, delta i konferenser och workshops, och kommer att involveras i alla aktiviteter inom enheterna.

Vem är du?

En examen i biostatistik, statistik, tillämpad matematik eller likvärdigt område är ett krav för tjänsten. Vidare förväntar vi oss att de sökande har goda kunskaper i vanliga statistiska mjukvaruprogram (t.ex. SAS, Stata, SPSS, R, S-plus). God kommunikationsförmåga är viktigt för tjänsten eftersom samarbete sker med forskare som har olika god kunskap i statistik. Vidare behöver du som söker ha god förmåga att arbeta med många olika uppgifter samtidigt. Vi värdesätter intresse för professionell utveckling inom biostatistik. Tidigare erfarenhet inom forskning eller inom sjuk- eller hälsovårdsområdet är önskvärt men inte ett krav. Erfarenhet av arbete med svenska populationsbaserade register är en särskilt stark merit. För tjänsten i Hagströms forskargrupp är tidigare erfarenhet inom epidemiologi kring leversjukdomar en merit men inget krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna & Flemingsberg

www.imm.ki.se/biostatistics

www.biostatcore.ki.se

www.ki.se/cbb

https://ki.se/en/medh/hagstrom-group

 

 

 

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Välkommen med din ansökan på engelska eller svenska. Vi vill att ansökan innehåller följande dokument:

1) Detaljerat CV som inkluderar uppnådd utbildningsnivå med datum samt nuvarande och tidigare anställning/ar, ev. erfarenhet av att utbilda, serviceinriktat arbete, förtroendeuppdrag och stipendier och en komplett publikationslista och dokumentation över forskningsaktiviteter
2) En sammanfattning av nuvarande arbete (max en sida)

3) En redogörelse för varför du söker tjänsten (max en sida)

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna & Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4926/2021
Kontakt
  • Matteo Bottai, Professor, +46 8 524 870 24
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , +46 8 524 875 79
  • Niklas Andersson, OFR , +46 8 524 874 19
  • Anda Gliga, SACO-S , anda.gliga@ki.se
Publicerat 2021-11-15
Sista ansökningsdag 2021-12-06

Tillbaka till lediga jobb