Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och en tvärvetenskaplig forskningsinstitution inom det breda området miljömedicin. IMM bedriver ledande forskning inom miljö- och arbetsmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med målet att tydliggöra hur miljö och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilken roll gener spelar. IMM ger också vetenskaplig rådgivning inom miljömedicin till myndigheter och forskare vid IMM deltar i nationella och internationella expertgrupper.

Enheten för Biostatistik

Enheten för Biostatistik bidrar till att lösa hälsoproblem och verkar för spridandet av kunskap inom biostatistik på Karolinska Institutet och i världen. Forskning, undervisning och samarbete med andra forskare är centrala delar av enhetens uppdrag. Enheten etablerades 2010 vid IMM och är ansvarig för Karolinska Institutet Biostatistics Core Facility. Enheten söker nu en biträdande lektor. 

Din roll

Den biträdande lektorn kommer att bedriva forskning med inriktning på utveckling av ny teori och metod och kommer att utvecklas som forskare inom statistik / biostatistik. Ämnen som är av intresse för enhetens nuvarande medlemmar är att föredra. Enheten för Biostatistik och Karolinska Institutet är en ideal miljö för nya forskare att utvecklas.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på fyra år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Bedömningsgrunder

För ett biträdande lektorat med inriktning mot forskning:

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vi söker en självständig forskare med solid bakgrund inom statistik/biostatistik. Behörig för tjänsten är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens och kan uppvisa motsvarande färdigheter och erfarenhet inom statistik / biostatistik. Sökande med postdoktorerfarenhet prioriteras.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

För mer information:
www.ki.se
www.ki.se/imm
www.imm.ki.se/biostatistics
www.biostatcore.ki.se

 

Ansökan

En fullständig ansökan skall innehålla följande dokument på svenska eller engelska:

  1. Ett detaljerat CV med: avlagda examina med datum, nuvarande och tidigare anställningar, undervisningserfarenhet, utmärkelser, publikationslista och övriga dokumenterade forskningsaktiviteter (i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj).
  2. En sammanfattning av nuvarande forskning (max en sida)
  3. Ett Statement of Purpose (max en sida)
  4. Kontaktinformation till minst två referenser


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4212/2021
Kontakt
  • Matteo Bottai, professor, matteo.bottai@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2021-09-29
Sista ansökningsdag 2021-10-13

Tillbaka till lediga jobb