Vill du som samordnare av barncancerforskning bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vårt team för translationell barncancerforskning är en del av avdelningen för barnonkologi och barnkirurgi på institutionen för kvinnors och barns hälsa på Karolinska Institutet. Teamet leds av Dr Nikolas Herold som är teamledare i en del av en större forskargrupp ledd av professor Jan-Inge Henter.

Dr Herolds laboratorium fokuserar på att förbättra cancerbehandlingar genom att förstå hur cytostatika fungerar på molekylär- och cellnivå, för att kunna ta fram mer specifika och mindre toxiska behandlingar. Ett mål är att förstå varför patienter med samma diagnos svarar olika på samma behandling, i syfte att kunna hitta målinriktade behandlingar och minska risken för terapiresistens och återfall. Det övergripande målet är att ta kunskap från laboratoriet ända fram till kliniska prövningar och nya behandlingar.

Vår avdelning är landets ledande inom barncancerforskning, med en bred forskning som omfattar allt från laborativa och kliniska studier till epidemiologi och vårdvetenskap. Vårt mål är att ytterligare förbättra överlevnaden i barncancer och livskvaliteten för drabbade barn och familjer. Vår avdelningen är en välfungerande, växande och uppskattad avdelning.  

Din roll som forskningssamordnare

Du kommer att ha en delad tjänst med 70% som forskningssamordnare för Dr Nikolas Herold och 30% som administrativt stöd för hela avdelningen för barnonkologi och barnkirurgi.

Som forskningssamordnare för Dr Nikolas Herold ansvarar du för administrativ koordinering av olika forskningsprojekt inom translationell barncancerforskning och kliniska studier, har administrativ översyn över Dr Herolds aktuella och kommande forskningsanslag och är ett administrativt stöd för att samordna och koordinera hans olika uppdrag som forskningsledare, läkare och förtroendevald i olika kommittéer inom nordiska och europeiska barnonkologiska organisationer. Du kommer även vara delaktig i att skriva ansökningar (t ex till Etikprövningsmyndigheten) och redovisa projekt samt bygga upp en databas över teamets befintliga resurser (t ex cellinjer och patientprover).

I din roll som administrativt stöd för avdelningen, ingår många olika administrativa uppgifter, inklusive att bistå i ekonomi- och personalärenden.

Vem är du?

Du skall ha en högskoleutbildning inom biologi, molekylärbiologi eller motsvarande ämne och en förståelse för cellbiologi och preklinisk forskning. En forskarutbildning inom biologi, medicin eller liknande, motsvarande PhD, är därför meriterande. Du skall vara genuint intresserad av att organisera forsknings- och administrativ dokumentation för att effektivisera den translationella verksamheten i Dr Herolds team.

Du är noggrann och uppskattar ordning och reda. Du trivs med att träffa många olika människor, och att hjälpa teamets och avdelningens medarbetare med administrativa ärenden.

Det är värdefullt om du även uppskattar strategiska frågor och på så sätt kan bistå i att utveckla vår verksamhet mot framtiden. Du skall vara kommunikativ och ha lätt att korrespondera med ett flertal olika aktörer inom och utanför avdelningen (teammedlemmar, samarbetspartner, andra administratörer). Arbetsspråket är både svenska och engelska, och sökanden förväntas vara skicklig i både talad och skriftlig svenska och engelska.

Vad erbjuder vi?

Du blir en del av Dr Herolds team som  i nuläget består av en postdok, två doktorander och två tekniska assistenter. En eller flera studenter handleds också av gruppen. Som teammedlem erbjuds du en positiv, kreativ och inspirerande miljö, fylld av kompetens, engagemang och nyfikenhet.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

https://staff.ki.se/people/nikolas-herold

https://ki.se/kbh/barnonkologi

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 november 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi, med ditt CV och ett personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du även att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4405/2021
Kontakt
  • Nikolas Herold, Biträdande lektor, nikolas.herold@ki.se
  • Désirée Gavhed, Forskningssamordnare, desiree.gavhed@ki.se
  • Sabina Brinkley, HR-partner, 08-524 823 80
Facklig företrädare
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2021-10-14
Sista ansökningsdag 2021-11-08

Tillbaka till lediga jobb