Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Anställningen som postdoktor är tidsbegränsad i två år med möjlighet till förlängning med ytterligare två år. Syftet med anställningen som postdoktor är att utvecklas som forskare och förvärva de vetenskapliga och pedagogiska kvalifikationer som krävs för att bli berättigad till anställning som docent.

Biostatgruppen

MEB:s biostatistikgrupp består av cirka 40 anställda. Förutom fem professorer i biostatistik innehåller den biostatistiker på alla nivåer av den akademiska karriärstegen, en aktiv doktorandgrupp samt en grupp på cirka 10 tillämpade biostatistiker.

På MEB finns det forskargrupper med spetskompetens inom epidemiologisk forskning om bland annat screening för bröstcancer, prostatacancer och livmoderhalscancer. För att underlätta överföringen av forskningsresultat om cancerscreening till vårdpolicy behöver vi utöka vår kapacitet inom hälsoekonomiska utvärderingar av cancerscreening.

Din roll

Vår grupp undersöker för närvarande kostnadseffektivitet för cancerscreening. Vi söker någon som vill arbeta med att utvärdera olika cancerscreeningsstrategier med hjälp av simuleringar. Projektet är tvärvetenskapligt med ett team som har expertis inom både biostatistik, epidemiologi, klinisk medicin och hälsoekonomi. Möjliga delprojekt inkluderar: prostatacancertest, inklusive en utvärdering av den senaste STHLM3MRI-studien; screening för livmoderhalscancer; utvärdering av partiell genotypning och självprovtagning; samt screening för bröstcancer och utvärdering av riskstratifierad screening. Arbetsuppgifterna kan innefatta dataanalys av hälsodata för att uppskatta epidemiologiska parametrar och kostnader; simuleringsmodellering, inklusive kodning av tillägg av modeller och validering av modeller och prediktioner; samt hälsoekonomiska utvärderingar. Den slutgiltiga inriktningen för tjänsten beror på den sökandes bakgrund, färdigheter, intressen och erfarenhet.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Mark Clements. Kontaktinformation finns nedan i annonsen.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

För tjänsten krävs en doktorsexamen i kvantitativa metoder och erfarenhet av statistikprogrammet R. Den sökande bör också ha ett intresse av att analysera hälsodata. Erfarenhet av något av följande kan vara till hjälp: analys av hälsodata, inklusive epidemiologi och/eller biostatistik; programmering i C ++ eller C # (eller liknande programmeringsspråk); och hälsoekonomi. Du ska kunna visa på god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på engelska, detta är viktigt då institutionens arbetsmiljö är mycket internationell.

Personliga egenskaper för tjänsten är att den sökande är självständig, strukturerad, prestationsorienterad och med en stark analytisk förmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3172/2021
Kontakt
  • Mark Clements, mark.clements@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2021-07-01
Sista ansökningsdag 2021-08-22

Tillbaka till lediga jobb