Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

På institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) bedriver vi forskning och utbildning inom området neurovetenskap från molekylärnivå till samhällsnivå. All psykiatrisk forskning på CNS genomförs vid Centrum för psykiatriforskning (CPF). Vi erbjuder en inspirerande och internationell forskarmiljö där du kommer ha möjlighet att bidra till medicinsk forskning på internationell toppnivå.

Den aktuella tjänsten som forskningsassistent tillhör forskargruppen Tvångssyndrom och relaterade tillstånd ur ett livslångt perspektiv där man har en unik möjlighet att arbeta tillsammans med flera framstående forskare inom området. Vår forskning syftar till att förstå orsaker till och konsekvenser av ångest, tvångssyndrom och relaterade tillstånd genom att använda olika metoder inom genetisk epidemiologi och hjärnavbildning.

Din roll

Den person som får tjänsten kommer att tillhöra Professor Mataix-Cols forskargrupp på CPF. Professor Mataix-Cols grupp bedriver multidisciplinär forskning (t.ex. biologisk, klinisk, social, epidemiologisk) kring tvångssyndrom och relaterade tillstånd.

Som forskningsassistent kommer du ha en aktiv och stödjande roll i de registerbaserade epidemiologiska projekt som främst fokuserar på farmakoepidemiologiska studier kring prediktorer och långsiktiga hälsokonsekvenser av kronisk användning av bensodiazepiner. Dessa forskningsprojekt studerar även riskfaktorer kopplade till de psykiatriska tillstånden, vilken påverkan dessa tillstånd har på hälsorelaterade och sociala faktorer, samt dödlighet. Dessutom kommer du att aktivt bistå gruppen med att genomföra systematiska översikter och meta-analyser inom ovanstående forskningsområde (dvs farmakoepidemiologiska studier avseende kronisk användning av bensodiazepiner).

Du kommer arbeta under handledning av seniora forskare och ha en viktig roll i insamling och bearbetning av data från stora dataregister, bistå i arbetet med statistiska analyser, samt skriva utkast till vetenskapliga publikationer. Du kommer även bistå i arbetet med att förbereda bidragsansökningar.

Vem är du?

Du innehar en avslutad utbildning på Masternivå inom relevant område.

Kvalifikationer:

  • En masterexamen inom medicinsk epidemiologi eller folkhälsoepidemiologi som innefattar kurser i kvantitativ forskningsmetodik.
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med svenska hälsodataregister och i synnerhet med läkemedelsregistret.
  • Erfarenhet av statistiska analyser med fokus på longitudinell modellering av registerbaserad kohortdata.
  • Dokumenterad skicklighet i användning av statistikprogram såsom STATA eller SAS.
  • Erfarenhet av att arbeta med andra statistiska verktyg (t.ex. SPSS, R).
  • Tillräckliga kunskaper och färdigheter i att genomföra systematiska översikter och meta-analyser, helst med erfarenhet av att genomföra sådana studier inom farmakoepidemiologi.
  • Flytande engelska i tal och skrift.
  • Mycket god verbal och skriftlig förmåga.

En utbildning på kandidatnivå som innefattar medicinska ämnen samt erfarenhet av forskning/arbete relaterat till psykiatrisk epidemiologi, missbruksepidemiologi eller farmakoepidemiologi är önskvärt och meriterande.

Utöver detta bör den sökande ha en förmåga att ta egna initiativ, kontinuerligt försäkra sig om att projektmål uppfylls samt vara tillräckligt flexibel för att kunna hantera projekt på ett effektivt sätt och vara bekväm med att ägna sig åt flera uppgifter parallellt. Den sökande behöver passa in i den internationella och multidisciplinära miljön och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap

Läs mer om Centrum för psykiatriforskning

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2021. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2022-01-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2343/2021
Kontakt
  • Anna Sidorchuk, Forskare , anna.sidorchuk@ki.se
  • Anna Wendel, HR-Administratör, anna.wendel@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-05-12
Sista ansökningsdag 2021-05-26

Tillbaka till lediga jobb