Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker 1-2 projektassistenter varav en av positionerna kommer att vara på minst 50% och den andra positionen utifrån aktuellt behov. Den timanställda kommer att vara anställd vid “Psychiatric Genomics Institute” (PGI), vilket är ett forskningsprogram vid Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) (www.ki.se/pgi), under ledning av Professor Patrick Sullivan (https://staff.ki.se/people/patrick-sullivan). Närmaste chef kommer att vara projektledare Anna Kähler (https://medarbetare.ki.se/people/ankahl).

Ett av de huvudsakliga projekten där vi behöver hjälp från en projektassistent handlar om att studera effekterna av covid-19-pandemin på psykisk hälsa och livskvalitet (ki.se/omtanke2020). Projektet leds av Professor Patrick Sullivan, Professor Fang Fang (https://medarbetare.ki.se/people/fanfan), Professor Unnur Valdimarsdottir (https://medarbetare.ki.se/people/unnval) och projektledare Anna Kähler (https://medarbetare.ki.se/people/ankahl).

Ett annat projekt som bedrivs inom forskargruppen handlar om att studera betydelsen av omgivningsfaktorer under fosterlivet och genetisk disposition för risken att senare i livet utveckla psykossjukdomar och bipolära tillstånd. Projektet leds av Professor Christina Dalman (https://ki.se/en/people/chrdal), Professor Patrick Sullivan (https://ki.se/en/people/patrsu), docent Håkan Karlsson (https://ki.se/en/people/hakkar) och projektledare Anne-May Österholm (https://ki.se/people/anmaos).

Din roll

Vi söker en person för extraarbete inom olika forskningsprojekt inom det psykiatriska fältet. Arbetet inom studien Omtanke2020 som beskrivs ovan innefattar administrativa uppgifter som i stor utsträckning kan utföras på distans och där flexibla arbetstider gäller. De huvudsakliga uppgifterna blir att hjälpa till med att besvara studiedeltagares frågor via e-post, uppdatering av information i studiens databas, samt annan administrativ hjälp i projektet. Andra arbetsuppgifter i forskargruppen kan komma att innefatta hantering av dokument och uppdatering av administrativa databaser i andra projekt i forskargruppen.

Timanställningen kan även komma att innefatta arbete med att identifiera och samla in biologiska prover från dennationella PKU-biobanken belägen på Karolinska Universitetssjukhuset. Arbetet kommer att utföras i ett arkivrum i anslutning till biobanken, där remissdokument med prov-identifikationsnummer finns sparade, och/eller i själva biobanken där prover förvaras. Arbetet kommer att utföras på timbasis under dagtid.

Vem är du?

Sökande ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Sökande ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta med administrativa uppgifter inom forskningsprojekt och ha tidigare erfarenhet av CRM-systemet LIME som vi använder oss av för att hantera studiepersonernas data i våra forskningsprojekt. Det är viktigt att sökande är ytterst ansvarsfull och noggrann, samt har god kommunikationsförmåga. Vi ser gärna att den sökande kan påvisa erfarenheter från tidigare arbeten som ställer krav på noggrannhet. Tidigare erfarenhet av att arbeta med biobanksprover i PKU-biobanken och relaterat arkivarbete är en merit. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2242/2021
Kontakt
  • Anna Kähler, anna.kähler@ki.se
  • Anne-May Österholm, anne-may.osterholm@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2021-05-06
Sista ansökningsdag 2021-05-21

Tillbaka till lediga jobb