Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I vår forskargrupp finner du en möjlighet att arbeta med frågor om hållbar arbetsmiljö, stress-relaterad psykisk ohälsa, återhämtning samt frågor om effekter och genomförbarhet av preventiva interventioner och behandlingsmodeller. Vi bedriver forskning i skärningspunkten mellan klinisk psykologi och arbetspsykologi och har ett etablerat samarbete med flera andra grupper i Sverige och internationellt.

Din roll

Vi söker nu en forskningsassistent med inriktning mot digital vård och arbetsrelaterad psykisk ohälsa. Forskningsassistenten kommer att jobba inom ett projekt som syftar mot att bygga en mobilapplikation för att ha uppsikt över arbetsrelaterade stressymtom hos vårdpersonal över tid. Forskningsassistenten kommer att arbeta nära projektledaren, samt projektets övriga forskare.

Arbetsuppgifterna inkluderar huvudsakligen:

 • koordinering av kliniska forskningsprojekt
 • planering och genomförande av kvantitativ datainsamling
 • kontakt med deltagare och återkoppling till deltagare
 • sammanställning av data: dataanalys samt visualisering av data
 • dokumentation av forskningsprocessen
 • rapportskrivning och presentation av resultaten

Vem är du?

Vi söker dig som har en magister- eller kandidatexamen i psykologi eller närliggande område t.ex. sjuksköterskeutbildning, läkarutbildning, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap. Sökande behöver ha dokumenterade kunskaper inom kvantitativa metoder och analys (regression, korrelation, deskriptiva analyser) samt erfarenheten av att arbeta med statistiska program (SPSS, R eller liknande) inklusive grundläggande programmering eller motsvarande kunskaper. Likaså är flytande svenska och erfarenhet av att skriva uppsats, populärvetenskapliga rapporter, artiklar eller liknande på svenska eller engelska ett krav för tjänsten.

Sökanden behöver ha dokumenterad erfarenhet att arbeta självständigt och med stor noggrannhet samt dokumenterad god samarbetsförmåga och förmåga att skapa kontakter och nätverk. Utöver detta söker vi dig som är kvalitetsmedveten och bra på att lösa samt bemöta problem och som har ett starkt eget driv och ett intresse för arbetsrelaterad psykisk ohälsa.

Erfarenheter av att arbeta med e-hälsa applikationer, programmeringskunskaper, samt användning eller utveckling av digitala verktyg för datainsamling och kommunikation är meriterande för tjänsten. Vi ser även erfarenhet av att jobba med enkätdata och erfarenhet av kliniskt arbete med stress-relaterad psykisk ohälsa som meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här

Läs mer in forskargruppen här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 augusti 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3195/2020
Kontakt
 • Aleksandra Sjöström-Bujacz, Postdoktor, aleksandra.bujacz@ki.se
 • Julia Martinez Palm, Personalhandläggare, julia.martinez.palm@ki.se
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
 • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2020-07-13
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Zurück zu Stellenangeboten