Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vid universitetstandvården utbildas framtidens tandvårdspersonal, såsom tandläkare, tandhygienister och specialisttandläkare. Tillsammans med institutionen för odontologi bedriver vi utbildningar som är internationellt topprankade. Hos oss möts kliniker och forskare som tillsammans skapar framtidens tandvård och bidrar till en bättre hälsa för alla. Vi är totalt 170 medarbetare, fördelade på 7 kliniker, där vi tillsammans med våra studenter behandlar olika patientkategorier. Vi erbjuder en lärande miljö där interaktion med studenter och kollegor samt möjlighet att delta i seminarier bidrar till ständig kompetensutveckling.

Till kliniken för tandreglering vid universitetstandvården söker vi en specialisttandläkare i ortodonti som är intresserad av ett tillförordnat uppdrag som klinikchef. Detta är en undervisningsklinik för Karolinska Institutets grundutbildningar inom tandvård och kliniken ansvarar även för nationell och internationell specialistutbildning för tandläkare.

Din roll

Som Specialisttandläkare kommer du att undervisa inom ST- och grundutbildningen för tandläkare, utföra klinisk-, teoretisk handledning eller patientbehandling på vanliga ortodontipatienter på tandregleringskliniken i Campus Flemingsberg. För rätt kandidat så kan rollen även innefatta ett tillförordnat uppdrag som klinikchef där du ansvarar för driften av kliniken. Här hos oss arbetar specialisttandläkare, ortodontiassistenter, tandsköterskor, receptionist och tandtekniker. Kliniken har externa vårdavtal med tandvårdsenheten i region Stockholm.

Har du ett stort intresse för ledarskap och brinner för att motivera och engagera din personal?

För rollen som klinikchef så söker vi första hand dig som är en erfaren ledare som vill ansvara för ett engagerat och kompetent team. Du känner ett starkt engagemang för kvalité inom tandvården och för att utveckla den kliniska utbildningen inom ortodonti. Rollen innefattar ett övergripande ansvar och beslutsbefogenheter för ortodontiklinikens verksamhet. Rent konkret innebär detta ansvar för personal- och ekonomifrågor, utvecklings- och förändringsarbete samt verksamhetsplanering och uppföljning för den kliniska verksamheten. Som klinikchef deltar du aktivt i den övergripande planeringen av universitetstandvårdens verksamhet och medverkar till att fastlagda mål uppfylls.  Du är direkt underställd tandvårdschefen och ingår i en grupp av klinikchefer vid universitetstandvården vilket ger goda förutsättningar för erfarenhetsutbyte med andra klinikchefskollegor. Du har även professionellt stöd i ditt uppdrag från våra stödfunktioner inom HR, ekonomi och IT.

Vem är du?

För att passa in i rollen ser vi att du har följande kvalifikationer.

Krav:

  • Tandläkare med legitimation utfärdat av Socialstyrelsen
  • Specialisttandläkare inom ortodonti, helst med minst fem års erfarenhet
  • Tidigare erfarenhet som klinikchef

Meriterande:

  • Utbildning inom ledarskap  
  • Pedagogisk utbildning
  • Disputerad inom ämnesområdet ortodonti

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du ha ett starkt driv och ett diplomatiskt förhållningssätt i kombination med god klinisk och pedagogisk förmåga. Du är prestigelös och tycker om att arbeta långsiktigt och målinriktat tillsammans med kollegor. Detta är en roll med många externa kontaktytor där du aktivt bidrar till verksamhetens anseende och framgång. En förutsättning för tjänsten är att du behärskar på både svenska och engelska då KI verkar i en internationell miljö och attraherar studenter och medarbetare från hela världen. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet, kvalitetsmedvetenhet och ledarskapsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om att arbeta vid universitetstandvården

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Vänta inte med din ansökan! Vi planerar att intervjua kandidater löpande vilket kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2302/2020
Kontakt
  • Patricia de Palma, Tandvårdschef, 08-524 881 29
  • Anneli Korsheden, HR-partner , 08-52488170
Facklig företrädare
  • Johanna Karro, ST/OFR , 08-524 888 01
  • Nikolaos Christidis,SACO, 070-037 49 67
Publicerat 2020-05-19
Sista ansökningsdag 2020-08-16

Zurück zu Stellenangeboten