Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Sektionen för klinisk geriatrik

Avdelningen för klinisk geriatrik, med över 100 anställda och anknutna forskare är lokaliserad både i Neo Campus Flemingsberg samt i Q-huset i Solna. Vi bedriver både forskning med fokus på kognitiv nedsättning, demens och andra åldersrelaterade sjukdomar samt geriatrisk utbildning. Vår forskning är mångfacetterad i nära samarbete med ledande universitet och kliniker över hela världen. Forskningen är kliniskt inriktad med tonvikt på diagnos, prevention och behandling. Avdelningen har ett nära samarbete med Medicinsk Enhet Åldrande inom Tema Inflammation och Åldrande på Karolinska universitetssjukhuset.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskningsassistenten kommer att medverka i flera olika spännande forskningsprojekt kring biomarkörer och mekanismer för Alzheimers sjukdom och riskfaktorer för demens under handledning av biträdande lektor Anna Matton och Professor Miia Kivipelto vid sektionen för Klinisk geriatrik, institutionen för Neurobiologi, Vårdvetenskap och Samhälle (NVS) och i samarbete med Cedazo-Minguez/Maiolis forskargrupp vid sektionen för Neurogeriatrik (NVS).

Kivipeltos forskningsgrupp Nordic UK Brain Network (NBN) är internationellt ledande inom demensprevention, tidig diagnostik och behandling av Alzheimers sjukdom med ett translationellt team som inkluderar kliniska forskare, psykologer, epidemiologer och basalforskare. Den multidisciplinära sammansättningen kombinerat med teamets världsledande forskning utgör en utmärkt miljö för någon som tidigt i karriären vill lära sig mer om kliniskt relevant forskning inom neurodegenerativa sjukdomar. Cedazo-Minguez/Maioli’s forskargrupp har stark expertis inom beteendestudier, riskfaktorer för demens, musmodeller för kognitiv svikt. Forskningsassistenten kommer att arbeta tillsammans med både juniora och seniora forskare med olika expertis och från olika utbildningsbakgrund och kulturer. Vi kan erbjuda en dynamisk miljö med spännande arbetsuppgifter och ett fokus på nyfikenhet och kontinuerligt lärande. 

Din roll

Forskningsassistentens roll kommer vara att bidra inom flera delar av forskargruppens pågående projekt samt att vara med och starta upp nya projekt inom biomarkörer och sjukdomsmekanismer för Alzheimers sjukdom. Arbetet innefattar analyser av blod och ryggmärgsvätska med ett antal olika metoder för att mäta protein-nivåer (t.ex. ELISA) samt arbete med cellinjer och musmodeller för att studera sjukdomsmekanismer av relevans för Alzheimers sjukdom.

Anställningen är en visstidsanställning under ett år på heltid.

Vem är du?

Den sökande ska relativt nyligen ha erhållit en masterexamen inom relevant område (t.ex. läkemedelsutveckling eller biomedicin). Dokumenterat erfarenhet från laboratoriemiljö och arbete med försöksdjur (möss/råttor), cellodling samt och arbete med humana blod/likvor-prover är ett krav. Forskningsprojekt där man använt sig av metoder som 3D-cellkultur, cellviabilitet, western blot, immunohistokemi, konfokalmikroskopi och biomarkör-mätningar med ELISA är meriterande.

Arbetsuppgifterna kräver öppenhet, noggrannhet och förmågan att ta eget ansvar. De flesta projekt sker i samarbete, så samarbetsvilja och kommunikationsfärdigheter är av stor vikt. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-har

https://ki.se/en/nvs/nordic-brain-network

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2:a juni 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-07-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2103/2020
Kontakt
  • Professor Anna Matton , 073-740 39 79, anna.matton@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2020-05-19
Sista ansökningsdag 2020-06-02

Tillbaka till lediga jobb