Beskrivning

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stödja KIs forskare och doktorander med systematiska informationssökningar inom KIs ämnesområden. Du kommer också jobba med undervisning och handledning för studenter, doktorander och forskare. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och drivna medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i sökargruppen med fem medarbetare. Gruppen får in ca 80 uppdrag per år och siffran ökar årligen. Du kommer arbeta med sökuppdrag åt olika uppdragsgivare, huvudsakligen KI:s forskare, men även kunder inom Region Stockholm och annan offentlig verksamhet. I arbetet ingår att utföra omfattande systematiska litteratursökningar, samt att säkerställa att god kvalitet uppnås i de sökningar som genomförs. Sökningarna utgör ofta grunden till systematiska litteraturöversikter och evidensbaserad medicin. 

Undervisningen och handledningen omfattar informationssökning, referenshantering och vetenskaplig publicering och riktar sig till studenter, doktorander och forskare. Undervisningen görs i klassrum och via nätet. Biblioteket arbetar aktivt med att bygga upp en fungerande infrastruktur runt öppen vetenskap och i detta spelar undervisningen en viktig roll.  

Kvalifikationer

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

Utbildning

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

Erfarenhet och kunskap

Du har erfarenhet av kvalificerad informationssökning i vetenskapliga databaser och goda kunskaper i sökteknik och sökstrategi. Erfarenhet av medicinsk informationssökning är meriterande, liksom kunskap om systematiska litteraturöversikter. Det är önskvärt att du har erfarenhet av medverkan med eget bidrag vid konferenser.  

Det är meriterande om du undervisat vid universitets/högskolebibliotek eller medicinskt bibliotek samt har kunskap om pedagogik och lärande. Du kommunicerar väl på både svenska och engelska.

Personliga förmågor och färdigheter

Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerad informationssökning samt undervisa och handleda. Du ska ha lätt för att kommunicera och skapa kontakt samt vara noggrann och strukturerad. Du har god pedagogisk förmåga, är relationsskapande,har gott omdöme och en problemlösande analytisk förmåga. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas.

Villkor

Karolinska Institutet tillämpar sex (6) månaders provanställning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-870/2020
Kontakt
  • Ulv Mattsson Enhetschef / ulv.mattsson@ki.se, 070 27 77 92 57
Facklig företrädare
  • Lotta Mathiesen, ST / lotta.mathiesen@ki.se, 08-524 840 10
  • Henry Wölling, SEKO / henry.wolling@ki.se, 08-524 840 80
  • Lars Nordesjö, SACO / lars.nordesjo@ki.se, 08-524 84 155
Publicerat 2020-02-18
Sista ansökningsdag 2020-03-08

Zurück zu Stellenangeboten