Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset (KI SÖS) bedriver grundutbildning och forskarutbildning samt internationellt erkänd forskning med fokus på vanligt förekommande sjukdomar och skador. Målsättningen med all verksamhet är att förbättra människors hälsa.

Din roll

Forskargrupp Melén bedriver ledande forskning inom orsaker och riskfaktorer vid allergi, astma och lungsjukdom hos barn och unga vuxna. Inom ramen för ERC- och VR-finansierade projekt kartläggs nu nya biomarkörer för dessa sjukdomar. Samarbete med Forskargrupp Nopp har etablerats och kommer de närmaste åren att fortsätta utvecklas.

Den projektanställda forskaren kommer att arbeta med epidemiologiska och kliniska studier som är inriktade på att undersöka sambandet mellan allergisjukdom och olika biomarkörer. Studierna kommer att genomföras på insamlat material från studierna BAMSE, FASTX och PERMEABLE. Den projektanställda forskaren förväntas utvärdera, sammanställa och statistiskt bearbeta info samband mellan allergisjukdom, behandling och olika biomarkörer. Anställningen är tidsbegränsad till 2 år (med ev. förlängning 2 år).

Vem är du?

Kandidaten ska vara disputerad inom området immunologi eller genetik. Sökande ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete med epidemiologiska dataset. Tidigare erfarenheter av att arbeta med flertalet statistiska analyser är en merit. Kandidaten ska vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift. Personen bör ha lätt att kommunicera och att samarbeta med andra medlemmar av forskargruppen.

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vad erbjuder vi?

Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset behöver utöka sin kompetens avseende ämnesområdet epidemiologi med fokus på att förbättra möjligheten att använda olika biomarkörer (genetiska, immunologiska, proteinbaserade) för diagnostik och mekanistiska studier. Flera kliniska studier rörande allergiutveckling, diagnostik och behandlingsuppföljning pågår och flertalet tvärvetenskapliga projekt, kliniskt-, immunologiskt- och tekniskt, planeras inom den närmsta framtiden. Målet är att förbättra och stärka tvärvetenskaplig allergiforskning vid enheten.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Södersjukhuset

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28/10, 2019.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.
Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.
Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5050/2019
Kontakt
  • Erik Melén, forskargruppledare, 08-524 875 08
Facklig företrädare
  • Gunnel Brolin, OFR, 08-524 810 63
  • Md. Shahidul Islam, SACO, 070-2593446, shahidul.islam@ki.se
Publicerat 2019-10-14
Sista ansökningsdag 2019-10-28

Tillbaka till lediga jobb