Karolinska Institutet

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Avdelning
Avdelningen för Klinisk mikrobiologi består av 7 forskargrupper med aktivitet inom både bakteriologi och virologi. Den utlysta tjänsten avser en position i Christian Giskes forskargrupp.

Arbetsuppgifter
Tjänsten avser arbete med ett projekt där tarmens mikrobiom ska studeras hos friska frivilliga innan och efter att de fått ett nytt antibiotikapreparat. Studien görs i samarbete med Klinisk farmakologi vid Institutionen för laboratoriemedicin. För dessa studier kommer vi använda både odlingsbaserade metoder och metagenomiska metoder (16S rDNA sekvensering).

Kvalifikationer
Personen som anställs ska ha god erfarenhet av forskning och ska ha dokumenterad bra kvalifikationer när det gäller odlingsbaserade diagnostiska metoder, såväl som god kunskap om DNA extraktion och next-generation sekvensering. God samarbetsförmåga och goda kunskaper i engelska skriftligt och muntligt förutsätts, i en forskargrupp med internationell sammansättning.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Tjänsten är 6 månader tidsbegränsad med start september.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4397/2019
Kontakt
  • Christian Giske, christian.giske@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Emilie Hultin, Annica Lindkvist, SACO, 08-524 832 86, 08-524 837 46
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-09-02
Sista ansökningsdag 2019-09-15

Zurück zu Stellenangeboten