Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning

En av institutionens fem avdelningar är Avdelningen för försäkringsmedicin där forskning och undervisning om olika aspekter av sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation bedrivs. Exempel på forskningsområden är orsaker till sjukfrånvaro, möjliga konsekvenser av att vara sjukskriven och vad som påverkar återgång i arbete. Olika typer av data används i såväl epidemiologiska som kvalitativa analyser. Vi är cirka 35 personer och driver cirka 25 olika forskningsprojekt. Vi har etablerat flera stora databaser och har omfattande samarbete med andra forskare, såväl i Sverige som internationellt. De komplexa frågeställningarna innebär ett stort behov av tvärvetenskaplighet. Personer med olika utbildningsbakgrund ingår i projekten. Du hittar mer information om oss och vår verksamhet på vår hemsida.

Arbetsuppgifter

Vi söker en eller möjligtvis flera postdoktorer som kommer att arbeta i forskningsprojekt inom avdelningen. Postdoktortjänsten består av att delta i, planera och genomföra projekt inom försäkringsmedicin/sjukfrånvaroforskning. Arbetet innebär insamlande av olika typer av intervju- och enkätdata samt kvantitativa och kvalitativa analyser av datamaterial, datamanagement, manusskrivande, anslagsansökningar, i nära samarbete med projektledare och övriga projektdeltagare.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Kompetens inom psykologi, sociologi, socialt arbete, folkhälsa, medicin, eller motsvarande krävs samt erfarenhet av dataanalyser. Erfarenhet av att genomföra och analysera intervjuer (individuella och/eller fokusgruppsintervjuer) är ett krav för tjänsten. Meriterande är även erfarenhet av epidemiologiska studier samt av forskning inom sjukfrånvaroområdet. Goda kunskaper i svenska och i engelska är ett krav. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet, initiativförmåga samt självständighet. Arbetet innebär nära samarbete med andra, varför god samarbetsförmåga också är av stor vikt.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3879/2019
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, 08-524 832 40
  • Kristina Alexanderson, kristina.alexanderson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
Publicerat 2019-07-05
Sista ansökningsdag 2019-09-13

Tillbaka till lediga jobb