Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Forskargruppen, som leds av professor Jan Hillert, fokuserar på att öka förståelsen för neurologiska sjukdomar, framför allt multipel skleros (MS), dess förlopp och konsekvenser och att identifiera faktorer som påverkar utfall. Forskargruppen inom neuroepidemiologi består för närvarande av cirka tio personer som arbetar med projekt med anknytning till MS epidemiologi. Gruppen har ett omfattande samarbete med nationella och internationella samarbetspartners inom akademi, sjukvård, ideella organisationer och näringsliv och har nyligen fått i uppdrag att koordinera två stora internationella projekt. Gruppen är nära knuten till kvalitetsregistret Svenska Neuroregister/Svenska MS-registret. Gruppens dagliga arbete sker till stor del på engelska.

Arbetsuppgifter
Administrativa uppgifter relaterade till gruppens forskningsprojekt.

Den vi söker kommer speciellt ha ansvar för koordinering av de internationella samarbeten gruppen leder. I detta arbete ingår att stödja vid upprättandet av avtal, att etablera rutiner för dokumentation, stödja vid mötesplanering, minnesanteckningar och protokollföring, informationsspridning, hemsida, uppföljning och rapportering. Du kommer att bli spindeln i nätet i det dagliga arbetet inom dessa fleråriga projekt!

Vi kommer regelbundet att organisera internationella möten inom och runt de stora samarbetsprojekten och den vi söker ska ansvara för planering och administration, inklusive reseplanering för särskilt inbjudna.

Du kommer också att stödja forskargruppen administrativt vad gäller projektplanering, dokumentation, anslagsansökningar, rapportering till anslagsgivare och budgetuppföljning i samverkan med institutionens ekonomer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av forskningsadministration inom universitet, sjukvård eller liknande. Relevant högskoleutbildning är meriterande. Egen forskningserfarenhet är inte nödvändig men meriterande. Erfarenhet av projektkoordinering inom universitet, sjukhus eller företag är också meriterande.

Du ska ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och känna ansvar för att bidra till ett gott och positivt samarbetsklimat i en internationell miljö där många organisationer och personer med olika bakgrund deltar.

Du ska ha en god vana av Office-paketet och kunna hantera presentationsprogram (som Powerpoint) och kalkylblad (som Excel).

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3624/2019
Kontakt
  • Anders Ihrfors, 08-524 832 87
  • Jan Hillert, jan.hillert@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2019-06-24
Sista ansökningsdag 2019-07-21

Zurück zu Stellenangeboten