Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Brain Molecular Imaging Center (BMIC) är en core facilitet för molekylär avbildning av hjärnan med positronemissionstomografi (PET). Syftet med core faciliteten är att ge expertis och kompetens för PET-studier av hjärnan hos människor och non-human primater (NHP). BMIC stöder forskningsstudier inom psykiatriska störningar, neurodegenerativa sjukdomar och neuropsykofarmakologi. BMIC ger också bredare expertis för PET-studier som stöder läkemedelsutvecklingsprogram även inom andra forsknings- och terapeutiska områden. Tillgången till NHP vid Astrid Fagreus Laboratorium (AFL) ger en fullständig translationell forskningsplattform för snabb implementering och validering av nya PET-markörer i människa.

Arbetsuppgifter
Postdoktorn kommer att vara del av Varrones forskargrupp vid Centrum för psykiatriforskning (CPF). Postdoktorn kommer att arbeta i samverkan med personal som är inblandad i NHP-forskning, och ansvara för analysen av PET-data och vetenskapliga presentation av resultaten. Ungefär 50% av arbetet kommer att genomföras i samarbete med läkemedelsföretag, men postdoktorn förväntas också bidra till forskningsgruppens vetenskapliga produktion.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Därutöver förväntas postdoktorn ha god kommunikationsförmåga och pedagogisk skicklighet för att handleda och undervisa doktorander. Kunskap inom preklinisk PET, kinetisk modellering, och radioligandutveckling är ett plus. Goda kunskaper i engelska på skrift och tal krävs. För att vara delaktig i NHP-forskning måste personen ha FELASA ackreditering Funktion B eller genomgå utbildning för att få sådan ackreditering.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. Datum för planerad disputation - om doktorsexamen ej är erhållen
  3. En komplett publikationslista
  4. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde August 2019
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3118/2019
Kontakt
  • Anders Ihrfors, 08-524 832 87
  • Andrea Varrone, +46 70 744 27 28
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2019-05-27
Sista ansökningsdag 2019-08-02

Tillbaka till lediga jobb