Karolinska Institutet, department of clinical neuroscience

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Forskargruppen för Neuroepidemiologi består för närvarande av cirka tio personer som arbetar med projekt relaterade till MS epidemiologi. Gruppen omfattar epidemiologer, genetiker, neurologer, immunologer och matematiker som arbetar med frågor med relevans för patienter, läkare och forskare som syftar till att skapa förståelse för mekanismer bakom utvecklande av MS och dess kliniska utveckling. Vi strävar efter att främja tvärvetenskapliga samarbeten mellan forskare, patienter och kliniker genom flera nationella och internationella projekt.

Arbetsuppgifter
Vi söker en databassamordnare för att arbeta med hantering och organisation av de stora dataset som vi har tillgång till inom gruppen för Neuroepidemiologi. Detta inkluderar data från det svenska MS registret samt andra nationella och internationella databaser. Den tilltänkta personen kommer att arbeta med extraktion av stora datamängder från det svenska MS registret och förberedande av data för analys samt för länkning till andra offentliga register, för att användas av forskare inom forskargruppen eller av andra forskare. Utformandet av dataset kommer att ske i samarbete med forskare och data managers inom forskargruppen. För en lämplig kandidat kommer det också att finnas möjligheter att genomföra forskningsprojekt i samarbete med andra medlemmar i forskargruppen.

Kvalifikationer
BSc i biomedicin, biologi, biostatistik eller statistik krävs. MSc skulle vara fördelaktigt. Den tilltänkta personen kommer att förväntas ha stark kompetens kring R och SQL program inom de områden som beskrivs under arbetsuppgifter. Vidare skulle erfarenheter från SAS och STATA vara fördelaktiga. Tidigare erfarenhet av att arbeta med data från patientregister skulle vara mycket önskvärt. Kännedom om stora dataset inklusive att ha arbetat med länkade data skulle också vara fördelaktigt. Utmärkta kunskaper i engelska krävs. Denna position innebär många samarbeten med kollegor, andra forskningsgrupper och större konsortier, och därmed är förmågan att arbeta med andra viktigt.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2302/2019
Kontakt
  • Elin Hammergård, HR-administrator, elin.hammergard@ki.se
  • Jan Hillert, Professor, jan.hillert@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
Publicerat 2019-04-12
Sista ansökningsdag 2019-04-22

Tillbaka till lediga jobb