Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för molekylär medicin och kirurgi (MMK) utför både preklinisk och klinisk forskning inom många områden, inklusive molekylär psykiatri. Till MMK hör cirka 450 forskare, doktorander, lärare och teknisk och administrativ personal.

Catharina Lavebratt’s forskargrupp vid MMK har forskningsintresset att förstå molekylära mekanismer bakom psykiatriska störningar, för att möjliggöra bättre diagnos, förebyggande och mer individualiserad behandling.

Ämnesbeskrivning

Av särskilt intresse för denna annons är forskning gällande neurobiologiska mekanismer vid anorexia nervosa, samt ansvar för sektionen Spatial Biologi vid KIGene core facility.

Din roll

Du förväntas att självständigt leda forskningen gällande neurobiologiska mekanismer vid anorexia nervosa och tillhörande team. Du är även ansvarig för sektionen Spatial Biologi vid KIGene core facility, inklusive de plattformar och personal som där ingår.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskare är den som, utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har uppvisat vetenskaplig skicklighet. Den sökande ska vara forskningsledare och ha en egen etablerad forskningslinje. Den sökande ska därutöver ha en dokumenterad vetenskaplig produktion av hög kvalitet med särskilt beaktande de senaste sex åren, ha en potential att driva forskningen kraftfullt framåt samt vara nationellt och internationellt erkänd. Den sökande ska även ha långsiktig och god företrädesvis extern finansiering samt ha visat en potential att erhålla ytterligare extern finansiering. Den sökande ska också ha erfarenhet av undervisning och handledning samt uppvisat goda ledaregenskaper.

För att vara kvalificerad för denna tjänst skall dessutom följande krav vara uppfyllda:

- Dokumenterad mångårig erfarenhet av forskning, samt egen etablerad forskningsprofil, inom neurobiologin vid anorexia nervosa;

- Dokumenterad mångårig erfarenhet av arbete med djurmodell för anorexi;

- Dokumenterad erfarenhet av arbete med stamcellbaserad modell för anorexi;

- Dokumenterad erfarenhet av huvudhandledning av doktorander

- Dokumenterad erfarenhet av arbete inom core facilitet

Bedömningsgrunder

- Vetenskapliga originalarbeten, dess kvalitet och kvantitet med särskilt beaktande efter forskarutbildningen.

- Vetenskaplig självständig förmåga visad genom ledande och seniora författarskap.

- Översiktsartiklar och andra vetenskapliga publikationer.

- Presentationer och vetenskapliga uppdrag vid internationella kongresser.

- Forskningsanslag som erhållits i regional, nationell och internationell konkurrens.

- Nationella och internationella forskningssamarbeten.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

- mångårig erfarenhet av forskning gällande hjärnans reglering av aptit och vikt;- erfarenhet av arbete med GeoMX och CosMx plattformar för spatial biologi

- etablerat nationellt och internationellt samarbetsnätverk inom ätstörningsfältet

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

- postdoktoral vistelse utanför Sverige

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

https://ki.se/en/research/research-areas-centres-and-networks/research-groups/translational-psychiatry-catharina-lavebratts-research-group

https://ki.se/en/research/research-areas-centres-and-networks/research-groups/translational-psychiatry-catharina-lavebratts-research-group/neurobiology-of-anorexia-nervosa

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: Bevis om doktorsexamen, CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2025-02-12.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-484/2025
Kontakt
  • Catharina Lavebratt, Forskargruppsledare, catharina.lavebratt@ki.se
Facklig företrädare
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2025-01-29
Sista ansökningsdag 2025-02-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb