Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att tillsammans med toppforskare i internationella nätverk förstå hur man kan förebygga sexuell exploatering av barn genom internetbaserade behandlingsprogram av potentiella förövare. Vi erbjuder en engagerande och tvärvetenskaplig forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning i ett angeläget ämnesområde.

Ämnesbeskrivning

Att förebygga sexuella övergrepp med psykiatriska behandlingsmetoder riktade mot potentiella förövare är ett snabbt växande forskningsfält. Det involverar såväl psykologisk forskning om sexuella avvikelser och andra riskfaktorer samt behandlingsforskning.

Centrum för psykiatriforskning är ett kunskapscentrum för psykiatriska sjukdomstillstånd. Vårt uppdrag är att producera internationellt konkurrenskraftig forskning, tillhandahålla utbildning och utveckling som i sin tur bidrar till kvalitetssäkring och implementering av evidensbaserade metoder i den psykiatriska vården.

Din roll

Du kommer att vara övergripande ansvarig för de svenska delarna i flera internationella forskningsprojekt. Din roll kommer bestå av samverkan i akademiska konsortier, samordning, rapportskrivande, handledning av studenter och postdoktorer, framskrivande av etikprövningsansökningar och andra administrativa förberedelser samt bidra till studiedesign. Du kommer utgå från tidigare behandlingsforskning i fältet och bygga vidare på gjorda erfarenheter. Avslutningsvis kommer du vara huvudansvarig för ett flertal forskningspublikationer baserade på data från projekten och att presentera resultaten på nationella och internationella konferenser.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskningsspecialist är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat god vetenskaplig skicklighet med en betydande vetenskaplig produktion. Den sökande ska även ha uppvisat god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla och en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

För att vara intressant för tjänsten ska du ha flera års forskningserfarenhet inom området. Du ska ha god erfarenhet att handleda studenter och vara väl bekant med det juridiska ramverk samt de etiska utmaningar som gäller för forskning på sexualbrott mot barn och behandling av förövare. För att kunna ta medicinska ansvaret för bedömningar av forskningspersoner behöver du vara läkare med specialisering inom psykiatri. Du ska ha egna forskningsmedel och ha dokumenterad erfarenhet i att driva igenom större, mångåriga forskningsprojekt, från idé till publikation via ansökningar, finansiering, datainsamling och etablerande av nya samarbeten. Det är viktigt att du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift. 

Bedömningsgrunder

Vid anställning som senior forskningsspecialist gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i föreskrifter för andra anställningar än läraranställningar i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Doktorsavhandling inom psykiatri, gärna med hjärnavbildning eller psykologisk testning
  • Vetenskapliga originalarbeten, dess kvalitet och kvantitet med särskilt beaktande efter forskarutbildningen.
  • Vetenskaplig självständig förmåga visad genom ledande och seniora författarskap.
  • Översiktsartiklar och andra typer av vetenskapliga publikationer.
  • Presentationer och vetenskapliga uppdrag vid internationella kongresser och mediaframträdanden.
  • Forskningsanslag som erhållits i regional, nationell och internationell konkurrens.
  • Nationella och internationella forskningssamarbeten.
  • Utveckling av en egen forskningsprofil inom aktuellt ämnesområde.
  • Plan för framtida forskning baserad på aktuell vetenskap.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Forskningsansvar som handledare för examensarbete på avancerad nivå, doktorand och postdoktor.
  • Granskare och utvärderare av andras vetenskapliga arbeten.
  • Forskningserfarenhet från annan forskargrupp än där forskarutbildningen genomfördes.

Vi söker dig som är bra på att leda och fördela arbete, har lätt för att hoppa mellan arbetsuppgifter och parallella projekt, kan vara uthållig i mångåriga projekt, har bra samarbetsförmåga, kan motivera forskningspersoner att delta och medverka i olika former av samarbetskonstellationer samt kan växla mellan helhetsbild och detaljgranskning i både forskningsarbetet och exempelvis etiska/juridiska frågor.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Norrtull, Stockholm

Läs mer om Centrum för psykiatriforskning
Läs mer om forskningsgruppen du kommer ingå i

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4e augusti 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2816/2024
Kontakt
  • Nitya Jayaram-Lindström, Avdelningschef, nitya.jayaram@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-07-22
Sista ansökningsdag 2024-08-11

Tillbaka till lediga jobb