Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Kristiina Tammimies forskargrupp fokuserar på att förstå de genetiska, biologiska och kliniska faktorerna associerade med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar hur information kan hjälpa diagnostiken och klinisk vård. Forskargruppen arbetar i Biomedicum som ingår i forskningstemat Barn/Kvinnor. Forskargruppen är del av kompetenscentrum för neuropsykiatriska tillstånd på KIND.

Din roll

Vi söker en postdoktoral forskare med bakgrund inom genetik och/eller bioinformatik . Din roll kommer att vara att delta i våra projekt där vi analyserar kliniska, genetiska och -omics data. Målet är att förstå hur gener kan förutspå neuropsykiatriska diagnoser eller symptom relaterade till dessa diagnoser. Utöver det vill vi förstå hur dessa gener och genetiska variationer påverkar utveckling av nervceller och hjärnan. Du kommer att vara en del av en internationell transnationell forskargrupp och ha nära samarbete med klinisk verksamhet. Anställningen är 2 år med chans till förlängning.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Du ska ha en doktorsexamen i ett relevant ämne, erhållen inom de senaste tre åren. Minst två vetenskapliga artiklar ska ha publicerats eller vara tillgängliga som preprints. Tidigare erfarenhet av att analysera genetiska data (genotypning, exome/genomsekvensering), transkriptomik, proteomik eller liknande är ett krav. Kunskap om neuropsykiatriska tillstånd och tidigare erfarenhet av att använda R/Python är meriterande. Kandidaterna kommer att utvärderas baserat på deras utbildning, tidigare forskningserfarenhet och meriter i förhållande till de uppgifter som ska utföras, samt personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om forskargruppen här

Läs mer om kompetenscentrum för neuropsykiatriska tillstånd KIND här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2750/2024
Kontakt
  • Kristiina Tammimies, Forskargruppsledare, 08-52480000
  • Johanna Ahlström, HR-Partner, 08-52482397
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2024-06-27
Sista ansökningsdag 2024-07-26

Tillbaka till lediga jobb