Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för allmänmedicin och primärvård

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för allmänmedicin och primärvård ansvarar för delar av läkarprogrammet. Inom forskarutbildning har vi en egen forskarskola i allmänmedicin. Vår primärvårdsforskning omfattar varierande projekt kring multisjuklighet, folksjukdomar som diabetes, nedsatt njurfunktion och psykisk ohälsa samt även pedagogiska projekt. Närmare 100 personer, av vilka cirka 35 doktorander, är anknutna till avdelningen.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelningen för allmänmedicin och primärvård har nyligen erhållit finansiering från Vetenskapsrådet för ett nytt mångårigt forskningsprojekt med övergripande mål att studera undersöka sambandet mellan kronisk smärta och utvecklingen av olika hjärt-kärlsjukdomar i flera stora, svenska och internationella studiematerial. Vi kommer att kombinera traditionell epidemiologisk forskning, som besvarar frågor om den kliniska relevansen, med mer nyskapande molekylärepidemiologisk forskning, som kan ge ledtrådar om underliggande mekanismer bakom våra fynd.

Vi söker en eller två disputerade forskare med stark motivation för att kartlägga nya aspekter av det farliga samspelet mellan kronisk smärta och utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar. 

Din roll

Som postdoktor kommer du att tillhöra professor Johan Ärnlövs forskargrupp vid avdelningen för allmänmedicin och primärvård. Rollen kommer att innebära forskning och nära samarbete med svenska och internationella smärtforskare. Projektet har två delar; en del med traditionell kardiovaskulär epidemiologi där sambandet mellan olika typer av smärtexponering och utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar undersöks i stora svenska och internationella studiematerial, men också en del med mer molekylärbiologiskt fokus, där storskaliga mätningar av metaboliter, proteiner, gener och mikrobiota kommer att användas för att hitta nya mekanismer bakom sambanden mellan smärta och kardiovaskulär sjukdom.

Som anställd förväntas du bedriva forskning inom området, samarbeta kring anslagsansökningar, medverka vid doktorandhandledning samt undervisa på olika nivåer.

Denna anställning som postdoktoral forskare är en tidsbegränsad anställning på 2 år.

Vem är du?

Vi söker dig som har avlagt doktorsexamen inom kardiovaskulär epidemiologi, smärtforskning eller liknande inriktning. Ytterligare examen eller erfarenhet av bioinformatik är meriterande.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att självständigt hantera och bearbeta storskaliga epidemiologiska databaser. Mycket goda kunskaper i statistik och programmering i statistikprogram som R eller STATA är nödvändiga för positionen. Erfarenheter av molekylärepidemiologisk forskning som inkluderar proteomik, metabolomik, genomik och mikrobiota (inklusive bioinformatik) är meriterande men inte nödvändiga.

Rollen förutsätter att du har en bevisad erfarenhet av epidemiologisk forskning, gärna med intresse för longitudinella studier som undersöker samband mellan riskfaktorer för att utveckla sjukdom. I och med att projektet innebär samarbete med flera nationella och internationella forskargrupper så är erfarenhet av internationellt forskningssamarbete en stark merit. Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet inom kardiovaskulär epidemiologi och statistik.

Som medarbetare ser vi gärna att du har en god samarbetsförmåga såväl som kommunikationsförmåga och att du kan interagera effektivt och produktivt med andra forskare inom och utanför forskargruppen. Du har utmärkta engelska språkkunskaper, muntligen som skriftligen. 

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om professor Johan Ärnlövs forskargrupp

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 augusti, 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2734/2024
Kontakt
  • Johan Ärnlöv, forskargruppsledare, +4670-6077703
  • Lina Karlsson, HR-partner, 08-52483926
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-26
Sista ansökningsdag 2024-08-18

Tillbaka till lediga jobb