Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Som del av forskningsgruppen ”Kardiometabol epidemiologi och åldrande” kommer du få hjälpa till i ett flertal olika projekt kring obesitas och kardiometabol hälsa i relation till risk för åldersrelaterade sjukdomar. Vi är även del av gruppen ”Åldrandets epidemiologi”, som sammanför forskare med fokus på åldrande och hälsa från olika perspektiv så som tvillingstudier, farmakoepidemiologi, och molekylärepidemiologi.

Din roll

Vi söker nu 1-2 amanuenser för anställning på deltid (10-20%), 6 månader med möjlighet till förlängning 

Som amanuens kommer du ha en stödjande roll i flera varierande forskningsprojekt. Dina främsta arbetsuppgifter kommer innefatta att utföra och sammanfatta litteratursökningar, hjälpa till med etikansökningar och dokumentation, hantera och analysera data, och skriva utkast till forskningsartiklar. Arbetet utförs med stöd av ett team av forskare, men den sökande förväntas kunna utföra arbetsuppgifter självständigt.

Vem är du?

Vi söker dig som studerar t.ex. folkhälsovetenskap eller läkarprogrammet på Karolinska Institutet, och har skrivit ett examensarbete under din utbildning. Du har tidigare erfarenhet av hantering av epidemiologiska data i exempelvis R eller SAS, och gärna även av statistiska analyser. Du har dokumentationsvana och god organisationsförmåga, samt utmärkta kunskaper i både engelska och svenska i så väl tal som skrift. Vi ser gärna att du har stort intresse av forskning inom obesitas och metabol hälsa samt åldrande. Som person är du självgående, kan ta egna initiativ, har en hög ansvarskänsla, är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Vi kommer lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

Behörighet för anställning som amanuens kräver att du som sökande är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå i Sverige. 

Vad erbjuder vi?

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 10-20%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2426/2024
Kontakt
  • Ida Karlsson, ida.karlsson@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb