Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Denna tjänst är placerad i Dr Mikael Benson forskningsgrupp vid enheten för öron-, näs- och halssjukdomar inom institutionen för Klinisk Vetenskap, Intervention och Teknik. Forskning och utbildning inom ÖNH omfattar olika aspekter av hög-upplöst identifiering av sjukdomsmekanismer, biomarkörer och drug targets. Vi erbjuder en dynamisk miljö i framkanten av forskning inom dessa områden, som främjar innovation och utforskning inom området.

Din roll

Som forskningsassistent kommer du att arbeta i ett multi-disciplinärt projekt som syftar till att identifiera sjukdomsmekanismer, biomarkörer och drug targets för tidig diagnostik och prevention av cancer. Dina uppgifter inkluderar att utföra maskinlärning och statistik avseende sådana mekanismer, biomarkörer och drug targets under handledning av Dr Benson samt att sammanställa data för publicering och presentationer. Du förväntas även delta i de gemensamma laboratorieuppgifterna i gruppen. Dessutom kommer du att samarbeta med forskare i Sverige och internationellt och delta i olika projektmöten.

Detta är en tidsbegränsad anställning på sex månader. 

Vem är du?

Vi söker en ambitiös och kunnig forskare med dokumenterad erfarenhet inom följande områden:

  • Kandidatexamen i maskinlärning och statistik 
  • Analys av bulk och scRNA-seq data
  • Identifiering av drug targets

Dessutom är erfarenhet inom följande område meriterande:

  • Utvärdering av effekterna av drug targets

Vår forskningsmiljö är internationell och projektet innebär nära samarbete med flera andra forskningsgrupper och kliniker. Flytande engelska i tal och skrift är därför ett krav, liksom starka sociala färdigheter. Projektet kräver även noggrann dokumentation, och den ideala kandidaten måste ha en detaljerad, noggrann och välorganiserad arbetsmetodik.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2305/2024
Kontakt
  • Mikael Benson, mikael.benson@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb