Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Beskrivning av forskargruppen

Johnsonlaboratoriet vid Institutionen för cell- och molekylärbiologi vid KI, Solna, fokuserar på hur syre modulerar cell- och vävnadsmetabolism och beteende. Detta fokus sträcker sig till breda fysiologiska, immunologiska och patologiska problem.

Din roll

Postdoktorn kommer att arbeta med specifika aspekter av hur ett antal hypoxi-inducerade metaboliter påverkar cellulär differentiering och beteende, med särskilt fokus på metaboliter som är relaterade till alfa-ketoglutarat.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Experimentell kunskap om däggdjurssystem och i synnerhet syremodulerade cellulära och metabola anpassning är väsentligt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"]

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommeölse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2193/2024
Kontakt
  • Randall Johnson, randall.johnson@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami,OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO , elizabeth.valenzuela@ki.se
  • Björn Andersson, bjorn.andersson@ki.se
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb