Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Projektet kommer utföras i Maria Genanders forskargrupp. Mer information om gruppen finns på hemsidan: http://ki.se/en/cmb/maria-genanders-group.
Vi är intresserade av att förstå hur epitelvävnader bildas och bibehålls, samt hur cellbiologiska förändringar leder till sjukdom. Det aktuella projektet syftar till att karakterisera och optimera organoidmodeller från human matstrupe. Kandidaten kommer arbeta tillsammans med en senior postdoktor.  

Din roll

Det här projektet är fokuserat på att jämföra stamceller i human matstrupe med stamceller i organoider från matstrupe. Kandidaten kommer att studera hur olika odlingsförhållanden påverkar stamceller genom att karakterisera organoiderna med hjälp av IF och singel-cell sekvensering. Projektet kommer även syfta till att etablera en organoidbaserad sjukdomsmodell för inflammatorisk sjukdom i matstrupen.

Vem är du?

Vi söker en nyfiken, motiverad och kreativ person som har en masterexamen. Kandidater som har erfarenhet av en eller flera av följande områden uppmanas att söka:

  • Organoidmodeller
  • Flödescytometri
  • Mikroskopi
  • Bioinformatik

Tidigare publikationer är en styrka. Arbetsspråket i gruppen är engelska.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering:  Solna

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2134/2024
Kontakt
  • Maria Genander, maria.genander@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elisabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-08-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb