Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för arbetsterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för arbetsterapi har idag ca 35 anställda som är lärare, forskare, doktorander och administratörer samt ett stort internationellt kontaktnät. Vid avdelningen bedrivs utbildning, forskning och forskarutbildning i arbetsterapi. Forskningen och forskarutbildningen är nationellt och internationellt ledande inom området arbetsterapi. Vi har återkommande avdelningsaktiviteter för att understödja kunskapsutveckling och psykosocial trivsel. Vi bedriver utbildning på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå. Avdelningen finns i Flemingsberg alldeles intill Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker nu dig som är en skicklig pedagog med intresse för undervisning och forskning för en tillsvidareanställning på 100%.

Din roll

I anställningen ingår undervisning inom ramen för arbetsterapeutprogrammet vilket inkluderar att föreläsa, handleda (även internationella studenter), examinera och vara kursansvarig. Du förväntas också medverka i pedagogiskt utvecklingsarbete samt utföra administrativa uppgifter.

Du har även möjlighet att delta i forsknings- och utvecklingsprojekt på avdelningen samt bli en del av en kreativ och ambitiös lärar- och forskargrupp.

Vem är du?

För behörighet krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet (lägst motsvarande formell utbildning inom grundläggande högskolepedagogik) och erfarenhet av undervisning inom arbetsterapi på kandidatnivå. Vi ser gärna att du har fördjupad kompetens inom arbetsterapi och aktivitetsvetenskap. För anställningen krävs att du har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Det anses meriterande om du har avlagt doktorsexamen inom arbetsterapi. En bredd i pedagogisk erfarenhet anses meriterande samt ett intresse och erfarenhet för internationella frågor.

Vi ser att du som sökande är motiverad av att arbeta självständigt, ta egna initiativ och eget ansvar, har goda administrativa kunskaper samt bra på att leverera uppdrag efter tydliga deadlines. Anställningen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då undervisningen bedrivs på både svenska och engelska. För arbetet krävs att du besitter god samarbetsförmåga och ett positivt sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vetenskapliga meriter i form av publikationer och egna anslag är meriterande.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet och självständighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Information om avdelningen för arbetsterapi

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 augusti 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2105/2024
Kontakt
  • Ann-Helen Patomella, Avdelningschef, ann-helen.patomella@ki.se,08-52483726
  • Camilla Walles Malinowsky, Bitr. avdelningschef, camilla.malinowsky@ki.se,08-52483877
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se,08-52486812
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-08-07
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb