Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Avdelningen för Biomolekylär och cellulär medicin bedriver verksamhet med inriktning på användningen av modifierade biomolekyler, celler och cellprodukter som nya terapeutiska medel samt identifiering och studier av lämpliga biomolekylära och cellulära måltavlor för terapi och diagnos.

Just nu söker Team Daniel Hagey en forskningsassistent för tidbegränsade anställning i 12 månader (heltid).

Ämnesbeskrivning

Vår grupp har expertis inom analys av extracellulära vesiklar. Eftersom dessa frisätts av alla celler och återfinns i kroppsvätskor utgör de lovande mål för tidig diagnos av sjukdomar, såsom cancer.

Din roll

Vi söker en ambitiös forskare för att utveckla metoder för att isolera extracellulära vesiklar från kroppsvätskor, samt analytiska metoder för att identifiera de molekylära signaturerna av sjukdomar de bär. Arbetet kommer innebära laborativt arbete inklusive cellkultur, hantering av blod och biovätskor, samt olika tekniker inom molekylärbiologi.

Vem är du?

För att vara aktuell för tjänsten ska du:

  • Ha avslutat en kandidatexamen i biologi eller ha grundläggande medicinsk utbildning
  • Ha laborativ erfarenhet inom molekylärbiologi och av mänskliga biovätskeprover
  • Ha erfarenhet inom datavetenskap med arbete i kommandoraden och R/Python
  • Ha förmågan att förstå och kommunicera på engelska för att kunna arbeta självständigt

Som person ser vi att du är motiverad och teamorienterad. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg, Huddinge

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 18 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning. Anställningen är avsedd att börja i augusti, så intervjuer kan påbörjas så snart ansökningar mottas.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2094/2024
Kontakt
  • Daniel Hagey, Forskningsspecialist, daniel.hagey@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb