Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en forskningsassistent till institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik i Marco Gerlings grupp. Gruppen bedriver forskning om kolorektal och pankreascancer och söker hjälp med histologisk dataanalys för ett projekt om invasion av bukspottkörtelcancer.

Din roll

Som forskningsassistent kommer du att arbeta med digital patologi och använda programvaruverktyg för att annotera specifika histologiska regioner på digitala bilder. Du kommer att identifiera anatomiska strukturer, annotera dem och kvantifiera deras rumsliga relationer. Du kommer också att under handledning utföra infärgningar för proteiner och mRNA och analysera deras förekomst i vävnaden.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 6 månader.

Vem är du?

För att anställas som forskningsassistent har du en bakgrund i och tidigare erfarenhet av histopatologi. Du har erfarenhet av att hantera dataanalys på medelnivå av komplexa data i R. Du har en förståelse för skriven medicinsk svenska i viss utsträckning, men du behöver inte kunna kommunicera flytande. Grundläggande kunskap om cancerbiologi är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1804/2024
Kontakt
  • Marco Gerling, marco.gerling@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb