Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Placering

Pietrocola-laboratoriet är en del av Institutionen för cell- och molekylärbiologi (CMB), i det nybyggda och moderna laboratoriet Biomedicum på Solna campus vid Karolinska Institutet. 

Beskrivning av ämnesområdet

Pietrocola-laboratoriet har nyligen avslöjat en direkt koppling mellan induktionen av senescence och aktiveringen av det anticancerimmuna svaret. Trots detta aktiverar en begränsad mängd terapeutiska ingrepp effektivt senescence i cancer. Dessutom utvecklar senescenta tumörceller förmågan att undvika immunrensning. Vårt forskningsfokus är att identifiera nya läkemedelskombinationer för att inducera senescence i cancer och identifiera immunoterapimål för att eliminera kvarvarande tumörceller.

Din roll

Denna tjänst är en tillfällig anställning (heltid) på 1 månad. Huvuduppgifterna inkluderar att utföra in vitro- och in vivo-experiment för att utvärdera effekten av läkemedelskombinationer för att inducera senescence i cancerceller och musmodeller av cancer. Sökanden förväntas ha ett starkt intresse för senescence och cancer. Den sökande kandidaten kommer att arbeta nära tillsammans med andra doktorander, postdoktorer och forskare. Sökanden förväntas aktivt utföra experimentell forskning med användning av djurmodeller och in vitro-modeller, samt presentera resultat för både allmänna och specialiserade målgrupper.

Vem är du?

Vårt laboratorium har en öppning för en högt kreativ och motiverad forskningsassistent. Vi söker en kandidat med god kompetens och dokumenterad laboratorieforskningserfarenhet, särskilt inom "senescence", immunologi och cancerbiologi. Obligatoriskt för denna position är tidigare erfarenhet av modeller för "senescence" och certifierad erfarenhet av arbete med djur (mus). Tjänsten kommer att kräva självständigt arbete på laboratoriet samt omfattande samarbete med andra experimentella grupper. Flytande kunskaper i både talad och skriven engelska är nödvändigt. Dokumenterad förmåga att analysera och presentera resultat muntligt och skriftligt är viktigt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering:  Solna 

[Lägg in länkar här – bör vara max 2 stycken, t ex länk till institutionen, forskargruppen eller till Tio skäl att välja Karolinska Institutet

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1623/2024
Kontakt
  • Federico Pietrocola, federico.pietrocola@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elisabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb