Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Furlan-labbet syftar till att upptäcka neuronala kretsar som reglerar matpreferens, homeostas och reglering av kroppsvikt (Furlan et al., Nat. Neuro, 2022). För att göra detta använder vi transkriptomik, kretsspårningsmetoder och opto- och kemogenetik i kombination med beteende- och metabolisk fenotypning, i musmodellen. Vi tror att undersökning av dessa understuderade kretsar kommer att främja vår förståelse av hur hjärnan och kroppen uppnår viktiga fysiologiska processer och kommer att bidra till utvecklingen av nya metoder för att behandla fetma och metabolt syndrom. Vårt labb är en del av neurovetenskapsavdelningen i Biomedicum, ett levande, mycket interaktivt, internationellt erkänt centrum för medicinsk forskning med enastående forskningsinfrastruktur.

Din roll

Projektet utökar våra tidigare rön om identifiering och funktionellt undersökande av hjärnkärnor som kontrollerar kroppsvikten hos möss. Forskningsassistenten kommer att samla in vävnad, bearbeta den för immunhistokemi och kvantifiera celler spårade från periferin med halvautomatiska metoder. Projektet inkluderar även metabolisk fenotypning, bulksekvensering av perifera vävnader och encellssekvensering av utvalda neuronala populationer.

Vem är du?

Initiativ, motivation och ett stort intresse för att förstå och bidra till områdena neurovetenskap och metabolism är ett absolut måste.

Den idealiska kandidaten bör:

  • Ha en akademisk bakgrund inom neurovetenskap

  • Vara skicklig med immunhistokemi och konfokal avbildning

  • Ha tidigare erfarenhet av organdissektion och RNA-extraktion

Följande färdigheter är ett stort plus:

  •  Erfarenhet av metabolisk fenotypning

  • Förtrogenhet med viral spårningsteknik och intrakraniell stereotaktisk kirurgi

  • Kunskaper i vävnadsrensning och helmonterad färgning av organ

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

research/groups/neurobiology-of-obesity-alessandro-furlan-group

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 april 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1540/2024
Kontakt
  • Alessandro Furlan, alessandro.furlan@ki.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb