Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vid Avdelningen för försäkringsmedicin bedrivs tvärvetenskaplig forskning och undervisning om olika aspekter av sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation. Vi är cirka 70 personer och driver cirka 25 olika forskningsprojekt. På avdelningen får du en unik möjlighet att arbeta tillsammans med toppforskare inom det försäkringsmedicinska området. Vi erbjuder en engagerad och internationell miljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning. Du kommer att ha exceptionella möjligheter att arbeta med stora register- och enkätdatabaser och goda möjlighet att utvecklas som statistiker.

Din roll

Vi söker en statistiker, där arbetet innebär statistiska analyser av datamaterial, hantering av stora databaser samt programmering i nära samarbete med projektledare, projektdeltagare och andra statistiker. Vid avdelningen arbetar för närvarande fem statistiker och cirka tio epidemiologer och du kommer bli en del av statistikergruppen vid avdelningen. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100%). 

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom statistik eller motsvarande. God erfarenhet av statistiska analyser, erfarenhet av arbete med stora databaser/rikstäckande svenska register/registerdata/enkätdata samt av analyser t.ex. i SAS, STATA, R eller SPSS är meriterande. Goda kunskaper i svenska är ett krav, liksom hög grad av noggrannhet. Goda kunskaper i engelska är meriterande. Arbetet innebär nära samarbete med andra vid avdelningen, varför god samarbetsförmåga är av stor vikt. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap 
Läs mer om avdelningen du kommer att ingå i 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 maj 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1536/2024
Kontakt
  • Ellenor Mittendorfer-Rutz, Avdelningschef, ellenor.mittendorfer-rutz@ki.se
  • Lisa Rister Walker, HR-partner, lisa.rister@ki.se:08-52483287
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb