Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Kommunikationsavdelningen vid Karolinska Institutet (KI) söker en digital kommunikatör för ett ettårigt föräldravikariat. Har du jobbat strategiskt och operativt med webb och stöttat andra som skapar digitalt innehåll? Har du erfarenhet av digital marknadsföring i sociala medier? Då kan du vara den vi söker!

Din roll

Du kommer att arbeta med webb, användarstöd och digital marknadsföring i sociala medier. En del av tjänsten kommer också innebära att bidra till kompetensutveckling inom kommunikation i digitala kanaler. Tillsammans med kollegor hjälper du till att utveckla strategi, analys och arbetssätt inom kommunikation i digitala kanaler och digital marknadsföring.

Tjänsten är placerad vid enheten för digitala kommunikationskanaler som omfattar sju kollegor med specialistkompetens inom digital strategi, webbförvaltning, sociala medier, innehållsstruktur, sök- och analys och webbkommunikation. Enheten är en av tre enheter vid KI:s centrala kommunikationsavdelning som omfattar cirka 40 medarbetare. Ditt fokus är att arbeta med webb och marknadsföring i sociala medier med arbetsuppgifter som till exempel:

 • stötta organisationen med digitala kampanjer i sociala medier, antingen som beställare mot byrå eller genom egen publicering,
 • kompetensutveckling och användarstöd inom kommunikation i digitala kanaler, inklusive utbildning av kommunikatörer och webbredaktörer,
 • omvärldsbevakning inklusive proaktiv analys inom digital närvaro.

I tjänsten ingår också att ge tekniskt och innehållsmässigt stöd till webbredaktörer, kommunikatörer och innehållsägare i hela verksamheten. Du deltar i kommunikationsavdelningens övergripande utvecklingsarbete och är med och driver KI:s utveckling mot en kommunikativ organisation.

Vem är du?

Du vet hur digital kommunikation fungerar bäst utifrån syfte, mål och kanal och sätter användaren i centrum. Du har bred webbkunskap och erfarenhet av att jobba datadrivet och utvärdera innehåll och insatser i digitala kanaler. Du är en person som är van att jobba med online-kanaler och kan skapa, analysera och följa upp riktade annonskampanjer.

För att vara aktuell för denna tjänst vill vi att du har:

 • relevant universitets-/högskoleexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning som vi bedömer som likvärdig.
 • mycket goda kunskaper inom webbkommunikation och webbpublicering
 • erfarenhet av att arbeta med digital annonsering inom sociala medier
 • god förmåga att uttrycka dig på båda engelska och svenska

Det är även meriterande om du har särskild kunskap om eller erfarenhet av:

 • arbete på kommunikations-/marknadsavdelning i en större komplex organisation,
 • att ge användarstöd till webbredaktörer, kommunikatörer och innehållsägare
 • arbete vid högskola eller myndighet och kännedom om förutsättningarna i en akademisk organisation
 • arbete i Drupal och andra CMS

Du måste ha lätt för att samarbeta med andra och trivas med att skapa nya kontakter. Du har god teknisk förståelse och intresse för nya trender och framtida tekniska lösningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

[Lägg in länkar här Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1505/2024
Kontakt
 • Jill Jönsson, enhetschef , jill.jonsson@ki.se
Facklig företrädare
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb