Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Söker du ett arbete där du får vara verksam i en spännande internationell och mångkulturell forskningsmiljö och där du får arbeta brett med ekonomifrågor? Då är det här platsen för dig!

Institutionen för cell- och molekylärbiologi (CMB) söker nu en ekonom till vår administrativa enhet. CMB har ca 230 medarbetare varav vår administration består av sju medarbetare med ansvar för bland annat HR, ekonomi, forskarstöd, utbildningsadministration och kommunikation. Vi sitter i moderna lokaler i Biomedicum som är beläget på campus Solna.

Din roll

Som ekonom arbetar du med budget, prognos och bokslut samt löpande ekonomihantering. Du arbetar tillsammans med kollegor nära kärnverksamheten och utgör ett operativt stöd av hög kvalitet för såväl forskare som övriga medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

 • Vara en av våra kontaktpersoner för forskargrupper i ekonomifrågor och arbeta självständigt med budgetering och uppföljning av forskargruppernas totala ekonomi.
 • Arbeta med verksamhetsuppföljning och delårs- och årsbokslut.
 • Löpande arbeta med och redovisning av EU-finansierade projekt.
 • Stödja vår verksamhet i ekonomirelaterade frågor samt utveckla och förbättra befintliga processer.

Rollen innebär även ett nära samarbete med det gemensamma verksamhetsstödet vid Karolinska Institutet, i synnerhet Ekonomiavdelningen. Rollen som ekonom innebär en kombination av självständigt och analytiskt arbete och en del rutinmässiga uppgifter, bland annat avtalsreskontra samt redovisning och rapportering av forskningsprojekt.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • En högskoleexamen inom ekonomi, gärna med redovisningsinriktning, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av kvalificerad redovisning och uppföljning.
 • God datorvana i Officepaketet, framför allt inom Excel, och erfarenhet av arbete med administrativa system är ett krav.
 • Flytande svenska och engelska, i både tal och skrift, är ett krav.
 • Tidigare arbete vid universitet/högskola eller annan statlig verksamhet samt kännedom om de lagar och regler som styr verksamheten inom högskoleområdet, är mycket meriterande.
 • Kunskaper i Agresso/UBW (Unit4 Business World), är meriterande.

Du är en lagspelare som är lösningsorienterad, strukturerad och noggrann. Du har en mycket god förmåga att initiera och planera det dagliga arbetet, samtidigt som du känner ett ansvar för det samlade resultatet.

Eftersom du i din roll kommer att ha många kontakter med både interna och externa parter är det viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga, servicekänsla, är flexibel och positiv. Som person har du god förmåga att se samband, kunna skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Läs mer om CMB här: https://ki.se/cmb

Ansökan

Vi kommer att genomföra intervjuer löpande, ansök därför gärna redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1348/2024
Kontakt
 • Margaret Ulander, Administrativ chef, margaret.ulander@ki.se
Facklig företrädare
 • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
 • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
 • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elisabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb