Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi vid Karolinska Institutet (KI) tillkännager en möjlighet att ansluta sig till Georgios A. Sotiriou forskargrupp som forskarassistent inom syntes av flamnanopartiklar.

Labbet har lång erfarenhet av flamsyntes av nanopartiklar och montering av apparater för biomedicinska applikationer. Labbets uppdrag är att utveckla bionanomaterial, verktyg och metoder för medicin med hjälp av ingenjörsvetenskap. Forskningen i detta labb är mycket multidisciplinär och kombinerar expertis från materialteknik, bioteknik och hälsovetenskap. Detta möjliggör design av bionanomaterial som uppvisar önskad funktionalitet i applikationer som sträcker sig från diagnostik (biosensorer) till terapeutiska interventioner.

Din roll

Forskningsassistenten förväntas arbeta (deltidsanställning) med flammanopartikelsyntes och delta i laboratorieforskningsmiljön.

I arbetsuppgifterna ingår laborationer, kurser, seminarier och presentation av resultat vid möten. Andra ansvarsområden inkluderar utveckling av metodik och arbetsrutiner, litteraturgranskning, statistisk analys, att följa laboratoriemanualens policyer och utarbeta vetenskapliga rapporter och manuskript.

Vem är du?

Krav för rollen:

  • Erfarenhet av nanopartikelproduktion genom flamspraypyrolys 
  • Kandidaten bör ha en civilingenjörsexamen i kemiteknik eller i tillämpningar inom bioteknik och syntetisk biologi
  •  Erfarenhet av syntes av nanopartiklar och laddning av läkemedel
  • Färdigheter inom materialkarakterisering som röntgendiffraktion, fluorescens och UVvis-spektroskopi

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

https://sotirioulab.org

https://ki.se/en/mtc/georgios-sotiriou-laboratory-open-nanoscale-material-and-device-engineering-for-biomedicine

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-04-05

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1254/2024
Kontakt
  • Georgios Sotiriou, georgios.sotiriou@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-05

Tillbaka till lediga jobb