Vill du undersöka mekanismer som leder till ihållande smärta?

Forskargruppen som leds av professor Camilla Svensson vid institutionen för fysiologi och farmakologi söker en välmotiverad disputerad forskare som vill studera cellulära och molekylära aspeketer av smärtsystemet. Forskningen i projektet syftar till att förstå hur förändringar i bencellers aktivietet och fixering av benfrakturer påverkar smärtnerverna i periostium och ben. Vi använder både cellkulturer och djurmodeller i kombination med modern metodologi vilket möjliggör utvecklingen av nya sätt att fixera benfrakturer med mindre påverkan på smärtsystemet. Vi erbjuder en spännande, öppen och kollegial arbetsmiljö och ett projekt där du kan göra skillnad.

Din roll

Postdoktorn som ansluter sig till teamet kommer att undersöka benrelaterade smärtmekanismer. Det finns en viktig tvåvägskommunikation mellan benceller (t.ex. osteoblaster, osteoklaster) och smärtfibrer som förmedlas av olika faktorer och celler. När denna interaktion störs, t.ex. på grund av en fraktur, ledsjukdom eller cancer kan det bidra till utvecklingen av kronisk smärta. Projektet är fokuserat på att utforska dessa mekanismer med hjälp av cellkulturer och djurmodeller och du kommer att arbeta nära prekliniska och kliniska forskare, biomedicinska ingenjörer och biostatistiker.

Vem är du?

Du är en kreativ, hårt arbetande och entusiastisk lagspelare. Du har en doktorsexamen i neurovetenskap, biomedicinsk vetenskap eller något annat relevant område. Du har en stark bakgrund inom neurovetenskap, neuroinflammation eller benbiologi. Du har även dokumenterad praktisk erfarenhet av arbete med ben- eller nervvävnader, primärcellskulturer, immunohistokemi, bildanalys och djurbeteenden är starka meriter.

Du kan arbeta självständigt men trivs med att arbeta i tvärvetenskapliga team. Du tar ansvar, är initiativrik och har kapacitet att arbeta med forskare och studenter med olika kompetens. Du har en utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska samt god erfarenhet av vetenskapligt skrivande.

Du har bra rekommendationer från tidigare handledare/lärare.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en postdoktoranställning på två år, med möjlighet att förlänga tjänsten med ytterligare ett år, inom femårsperioden efter att du har tagit doktorsexamen eller motsvarande.

Du kommer att arbeta i en kreativ, inspirerande och tvårvetenskaplig forskningsmiljö. Du kommer att ingå i ett forskarteam som är dedikerat till att bedriva translationell forskning med det slutliga målet att avslöja cellulära och molekylära orsaker bakom smärtkronicitet.

Anställningen kommer att ske vid Karolinska Institutet. För mer information besök: http://ki.se/en/fyfa/molecular-pain-research

Placering: Solna, Biomedicum

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  • Ett motiveringsbrev

Vid bedömning av kandidater kommer vi att lägga tonvikt på utbildning, personliga och tekniska färdigheter, CV, meriter och tidigare erfarenhet samt personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1001/2024
Kontakt
  • Camilla Svensson, camilla.svensson@ki.se
Facklig företrädare
  • Helin Norberg, SACO , helin.norberg@ki.se
  • Niklas Andersson, ST, niklas.andersson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wölling@ki.se
Publicerat 2024-03-04
Sista ansökningsdag 2024-03-18

Tillbaka till lediga jobb