Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med syfte att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder samt bidra med kunskapsunderlag till riktlinjer och policydokument. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 12 forskargrupper, omkring 110 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Tjänsten är på heltid och tidsbegränsad. Tjänsten som postdoktor kommer vara placerad i forskargruppen PRIME Health (Prevention, Intervention and Mechanisms in Public Health). Gruppen samarbetar med internationella experter inom ett flertal folkhälsovetenskapliga fält med särskilt fokus på epidemiologi. Vi forskar inom områdena psykisk hälsa, föräldrastöd, reproduktiv hälsa, kardiovaskulär hälsa, fysisk aktivitet och hälsoeffekterna av extrema klimathändelser. Fokus för denna tjänst kommer vara forskning.

Din roll

Som postdoktorforskare kommer du att bidra till utvecklingen av ett nytt interdisciplinärt forskningsfält kring hur extrema händelser påverkar hälsa i föränderlig värld, med fokus på sårbara grupper.

Mer specifikt kommer du att undersöka hur luftvägsinfektioner under graviditet påverkar mödrars och nyföddas hälsa givet samtidig exponering för extrema temperaturer och andra sårbarhetsfaktorer.

Du kommer att analysera storskaliga elektroniska hälsodata från Storbritannien, Sverige, Spanien och Italien. Sammanställning av vetenskapliga manuskript, andra presentationer, och ansökningar om forskningsbidrag ingår också i arbetet, liksom handledning av studenter.

Arbetet sker i nära samarbete med andra forskare vid KI och ett flertal andra institutioner i Sverige och i andra länder. Forskargruppen samverkar i synnerhet med ett nytt excellenscenter för forskning kring extrema klimathändelser vid Uppsala universitet, och den aktuella tjänsten innebär att du anknyts till centret.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en utbildning och tidigare erfarenhet inom matematik, medicinsk statistik, epidemiologi, datavetenskap eller närliggande ämne. Du behöver ha betydande erfarenhet av hantering och bearbetning av stora databaser och avancerade kunskaper i och erfarenhet av statistikprogrammet R och prediktiva modeller. Erfarenhet av metaanalys är meriterande.

Goda kunskaper i engelska, såväl skriftligt som muntligt är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är nyfiken, uthållig och motiverad. Du visar en viss grad av självständighet och problemlösningsförmåga. Du är samarbetsvillig och har god kommunikationsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för global folkhälsa (GPH)

Läs mer om Prime forskargrupp

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 januari 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5357/2023
Kontakt
  • Elena Raffetti , elena.raffetti@ki.se
  • Cecilia Magnusson, Cecilia.magnusson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • Saco styrelse, SACO@ki.se
Publicerat 2023-12-29
Sista ansökningsdag 2024-01-12

Tillbaka till lediga jobb