Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Tillsvidareanställning.

Karolinska Institutet (KI) söker en erfaren nyhetsredaktör med inriktning på universitetsövergripande nyheter och samordning av innehåll vid KI:s centrala kommunikationsavdelning. Har du redaktörsbakgrund och trivs med att agera spindeln i nätet? Då kan du vara den vi söker!

Din roll

I rollen som digital nyhetsredaktör vid kommunikationsavdelningen blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att samordna och publicera innehåll i huvudsak på KI:s webbplats. Du samordnar även innehåll på startsidor på KI:s webbplats (ki.se, ki.se/nyheter och ki.se/medarbetare). Du kommer att göra nyhetsvärderingar som rör universitetsövergripande innehåll, men också vara ett bollplank och samordna innehållsproduktion om forskning och utbildning. Det ingår också att ge webbredaktörer och kommunikatörer i verksamheten vägledning och praktiskt stöd och att lägga ut vissa uppdrag på frilansskribenter och fotografer samt att hantera bilder i KI:s mediabank. Din organisatoriska tillhörighet kommer att vara enheten för press och redaktionellt innehåll. Enheten är en av tre enheter vid den centrala kommunikationsavdelningen. Tillsammans driver vi utvecklingen av KI:s kommunikation, till exempel i projekt över enhetsgränserna där du kan få delansvar. Vi är totalt cirka 35 medarbetare vid avdelningen.

Vem är du?

Du är en handlingskraftig och serviceinriktad redaktör/kommunikatör med digital kompetens och kommunikativ förmåga. Du är en duktig skribent, kan redigera och anpassa innehåll och sätter målgruppen i fokus. Du har flerårig erfarenhet från redaktionell miljö eller kommunikationsarbete med redaktionell inriktning och arbetar vant i olika format; notiser, nyhetsartiklar, inlägg för sociala medier och fördjupande texter. Du trivs med att ha koordinerande arbetsuppgifter och gillar att bistå kollegor vid arbetstoppar. Självklart uttrycker du dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Du har god förmåga att arbeta självständigt, att planera och strukturera ditt arbete och tar egna initiativ för att orientera dig i komplexa frågor. Du är noggrann och mån om hög kvalitet i ditt och andras arbete, trivs med ett periodvis högt arbetstempo och kan vara flexibel när prioriteringarna skiftar. Du tillämpar ett coachande förhållningssätt vid interna förfrågningar om strategiskt och praktiskt kommunikationsstöd och är mån om att etablera och underhålla goda relationer.

Du som söker denna tjänst ska ha:

  • utbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande huvudinriktning
  • flerårig erfarenhet av nyhetsproduktion
  • mycket goda kunskaper inom webbkommunikation och publiceringsverktyg för webb
  • mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift

Det är särskilt meriterande om du har:

  • erfarenhet av redaktionellt arbete inom universitet/högskola, annan statlig myndighet eller organisation inom hälso- och sjukvården
  • erfarenhet av att producera innehåll för sociala medier

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3717/2023
Kontakt
  • Madeleine Svärd Huss, enhetschef, madeleine.svard@ki.se
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-23

Tillbaka till lediga jobb