Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vill du tillhöra en kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet? Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla.

Vi söker dig som vill leda digitaliseringsarbetet inom hela Karolinska Institutet. Den digitala arbetsmiljön och den tekniska infrastrukturen ska vara globalt attraktiv för både studenter och forskare.

IT-avdelningen tillhör universitetsförvaltningen, här är du en självklar strategisk partner till KI:s institutioner och ledning. Du tillhandahåller stöd åt kärnverksamheten och övriga verksamheter, det vill säga KI:s världsledande forskning och utbildning.

Din roll

Som IT- och digitaliseringsdirektör är du strategiskt och övergripande ansvarig för KI:s alla IT-processer. Du sätter den strategiska riktningen för kommande och befintliga initiativ och formar på så sätt den sammanhängande förvaltningsmodellen för IT och digital verksamhet. Du leder, planerar, följer upp och utvecklar avdelningens såväl som hela organisationens digitaliseringsarbete.

Som IT- och digitaliseringsdirektör har du verksamhets-, budget- och resultatansvar. Du ansvarar för att genom god verksamhetsdialog bygga upp ett fungerande samarbete och ett nära partnerskap med våra institutioner.

Som IT- och digitaliseringsdirektör är du avdelningschef för IT-avdelningen som består av ca 90 medarbetare, organiserade i fyra olika enheter: infrastruktur, utveckling, service samt IT-stab. IT-avdelningen är en väl fungerande avdelning som präglas av ett positivt klimat och kompetenta medarbetare. Det är en trygg och stabil organisation med en väl uppbyggd struktur och arbetssätt.

Du ingår i universitetsförvaltningens ledningsgrupp och här blir du en nyckelperson att utifrån ett helhetsperspektiv vara drivande i den digitala utvecklingen. Din närmaste chef är universitetsdirektören. I rollen som IT- och digitaliseringsdirektör företräder du hela universitetet/myndigheten både externt och internt och du har ett gott samarbete med andra verksamheter inom KI och med andra aktörer inom sektorn.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk utbildning
 • gedigen erfarenhet av IT-arbete i en komplex och differentierad verksamhet
 • omfattande erfarenhet av ledarskap och strategiskt ledningsgruppsarbete i en stor och komplex organisation
 • flerårig och gedigen erfarenhet som chef och ledare med ansvar för medarbetare, arbetsmiljö och budget
 • erfarenhet av att leda genom andra chefer
 • erfarenhet av att arbeta med förändringsledning gällande arbetssätt och kulturförändring på strategisk nivå
 • erfarenhet av att bygga fungerande samverkansmodeller och partnerskap med verksamheterna
 • genomgående god kunskap om IT- och informationssäkerhet
 • förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

Erfarenhet från IT-arbete inom offentlig sektor generellt och i synnerhet inom universitets- och högskolesektorn ser vi som meriterande.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person är du trygg i ditt ledarskap och leder avdelningen med ett långsiktigt perspektiv. Du tänker strategiskt med en förmåga att se organisationen ur ett helhetsperspektiv. Vi tror också att du är drivande och framåtlutad i kombination med att vara en stark relationsbyggare. Du är förtroendeingivande och har förmågan att bygga nätverk och skapa högt förtroende såväl internt som externt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

För mer information och ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Urval sker löpande men vi önskar din ansökan senast den 12/10. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Technologies, för frågor om rollen kontakta ansvarig senior Executive search rekryteringskonsult Ulrika Morell, 076 899 54 78, ulrika.morell@randstad.se

Du söker genom att gå in på lediga jobb på Randstad:

https://www.randstad.se/jobb/digitaliseringsdirektor_solna-kommun_201444494/

Länk till ansökan:

https://www.randstad.se/jobb/ansok/201444494/

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3593/2023
Kontakt
 • Ulrika Morell, ulrika.morell@randstad.se, 0768995478
Facklig företrädare
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb