Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för arbetsterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 520 anställda och en omsättning på 518 miljoner år 2022, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för arbetsterapi har idag ca 35 anställda som är lärare, forskare, doktorander och administratörer samt ett stort internationellt kontaktnät. Vid avdelningen bedrivs utbildning, forskning och forskarutbildning i arbetsterapi. Forskningen och forskarutbildningen är nationellt och internationellt ledande inom området arbetsterapi. Vi har återkommande avdelningsaktiviteter för att understödja kunskapsutveckling och psykosocial trivsel. Avdelningen finns i Flemingsberg alldeles intill Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Vi söker nu dig som är en skicklig pedagog med intresse för undervisning och forskning för en tillsvidareanställning som assisterande lektor på 100%.

Din roll

I anställningen ingår undervisning inom ramen för arbetsterapeutprogrammet vilket inkluderar att föreläsa, handleda (även internationella studenter), examinera och vara kursansvarig. Du förväntas också medverka i pedagogiskt utvecklingsarbete samt utföra administrativa uppgifter.

I rollen ingår också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för lärarens arbete vid högskolan.

Du har även möjlighet att delta i forsknings- och utvecklingsprojekt på avdelningen samt bli en del av en kreativ och ambitiös lärar- och forskargrupp.


Behörighetskrav

Behörig att anställas som assisterande lektor är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet samt avlagt doktorsexamen inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde och utöver doktorsavhandlingen publicerat minst tre vetenskapliga referensgranskade (peer reviewed) originalpublikationer.  Den sökande ska även ha uppvisat delvis utmärkt pedagogisk erfarenhet och skicklighet samt god pedagogisk självständighet. Den sökande ska även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor enligt Sveriges universitets- och högskoleförbunds rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrunder

 • uppvisat en omfattande pedagogisk erfarenhet från olika undervisningsformer och för olika grupper på grundnivå och avancerad nivå.
 • erfarenhet av individuell handledning av examensarbeten på grund och avancerad nivå
 • självständigt ansvarat för planering, genomförande och utvärdering av undervisning och examination på grundläggande och avancerad nivå inom arbetsterapi, i betydande omfattning och med dokumenterad hög kvalitet.
 • erfarenhet av pedagogiska ledningsuppdrag, till exempel som kursansvarig på grundnivå och avancerad nivå inom arbetsterapi
 • genomfört pedagogiskt utvecklingsarbete som resulterat i förbättrad utbildning och som har presenterats nationellt eller internationellt.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

 • Erfarenheter från ledarskap inom utbildning och internationella insatser för utbildningen till arbetsterapeut. 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vi ser att du som sökande är motiverad av att arbeta självständigt, ta egna initiativ och eget ansvar, har goda administrativa kunskaper samt bra på att leverera uppdrag efter tydliga deadlines. Anställningen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då undervisningen bedrivs på både svenska och engelska. För arbetet krävs att du besitter god samarbetsförmåga och ett positivt sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet   
Meritportfölj för lärare och forskare

 

Ansökan

En ansökan ska innehålla följande dokument helst på engelska (eller svenska): CV och meriter presenterad i enlighet med Karolinska Institutets kvalifikationsportfölj

Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3581/2023
Kontakt
 • Ann-Helen Patomella, Avdelningschef, ann-helen.patomella@ki.se
 • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb