Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar dessa bedriver både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom både grundforskning och tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset och vår utbildningsverksamhet bidrar till flera program och kurser inom KI:s utbildningsutbud.

Avdelningen för Klinisk Fysiologi fokuserar på funktionsundersökningar av olika organ i kroppen, såsom hjärta, kärl, lungor, njurar, mage och tarm. Inom forskningen utvecklas och tillämpas metoder för sådana undersökningar av kroppsliga organ vid en rad olika sjukdomar, exempelvis folksjukdomen ateroskleros. Forskningen inom klinisk fysiologi syftar till att öka kunskapen om sambandet mellan fysisk aktivitet och hälsa, samt orsakerna till nedsatt kroppslig funktion såsom muskelförtvining vid inaktivitet, åldrande och sjukdom. Vi undersöker även inflytandet av faktorer som ålder, kön, kost och genetisk variation. Forskningen sträcker sig från helkroppsperspektiv till molekylär nivå och bedrivs i nära samarbete med fysiologkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Din roll

I anställningen som adjunkt ingår omfattande undervisning och forskning inom fysiologi, klinisk fysiologi samt biokemi/histologi. Du kommer undervisa i dessa ämnen på flera av KI:s program, både på grund- och avancerad nivå. I arbetsuppgifterna ingår undervisning på svenska och i vissa fall på engelska. Undervisningsdelen av befattningen innebär att du är undervisande lärare, kursansvarig lärare, examinator och handledare. I tjänsten ingår även administrativa uppdrag med koppling till undervisning. Du förväntas också utföra andra arbetsuppgifter som normalt är förenade med en adjunktstjänst, såsom administrativa uppgifter, interna och externa förtroendeuppdrag, samt representera ämnet nationellt och internationellt. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma. Du förväntas delta i forskning som är relaterad till forskningsprofilen på avdelningen för klinisk fysiologi.

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Du ska ha

 • Doktorsexamen inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde
 • Goda kunskaper inom fysiologiska tester och histologiska tekniker
 • Utbildning inom universitetspedagogik
 • Pedagogisk erfarenhet, inklusive undervisning på grund- och avancerad nivå samt handledning av studenter
 • God administrativ förmåga samt förmåga att leda, utveckla och samarbeta
 • Erfarenhet av utbildningsadministration samt erfarenhet av studentadministrativa system som Canvas, LADOK
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vi ser gärna att du har pågående forskning inom avdelningens forskningsområden och ett stort intresse och kompetens inom muskelfysiologi. Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning inom radiofysik och elektromagnetisk strålning.

Som person ser vi att du har förmåga att självständigt organisera och utföra dina arbetsuppgifter. Du ska också vara trygg i att arbeta både självständigt och i team samt ha god organisatorisk och analytisk förmåga.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. 

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Huddinge

Läs mer om avdelningen för Klinisk fysiologi

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar skrivna svenska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast 3 oktober.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3458/2023
Kontakt
 • Maria Westerståhl, Lektor, maria.westerstahl@ki.se
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb