Vill du bidra till en bättre sexuell och reproduktiv hälsa för alla?

Tillgång till preventivmedel och abortvård av god kvalitet är en förutsättning för sexuell och reproduktiv hälsa. Vår målsättning är att utveckla, implementera och utvärdera evidensbaserade interventioner som förbättrar tillgång till preventivmedel och abortvård i ett globalt perspektiv.

Din roll

Vi söker en disputerad forskare som självständigt vill utveckla och driva forskningsprojekt inom global sexuell och reproduktiv hälsa med fokus på oönskade graviditeter, preventivmedel och abort. Du som söker ska ha bevisad erfarenhet av att designa och genomföra kliniska studier inom detta forskningsfält och har tidigare erhållit finansiering i konkurrens. Du bör ha erfarenhet av att ingå i och leda internationella samarbetsprojekt. Då konsekvenserna av osäkra aborter framför allt drabbar kvinnor i låg och medelinkomstländer, är klinisk och akademisk erfarenhet från denna typ av miljö ett krav. Etablerade kontaktnätverk med utländska universitetet eller inom internationella organisationer som arbetar med frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är en stark merit. Sökande bör vara legitimerad barnmorska med klinisk erfarenhet av abortvård inklusive preventivmedelsrådgivning.

Anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor. Lektoratet är inriktat mot forskning. 

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Bedömningsgrunder

Vi söker dig som har bra samarbets- och kommunikationsförmåga, är flexibel och målinriktad samt känner ett stort ansvarstagande.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet. Vetenskaplig expertis kommer att bedömas genom tidigare forskningserfarenhet (internationell erfarenhet är ett krav) och produktion (högkvalitativa publikationer är meriterande), erhållen finansiering för forskning, handledningserfarenhet för doktorander och internationella samarbeten. Vi kommer också att basera bedömningen på kvaliteten på den föreslagna forskningsplanen. 

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om institutionen för kvinnors och barns hälsa här

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1359/2023
Kontakt
  • Kristina Gemzell Danielsson, Prefekt, 08-52480000
  • Johanna Ahlström, HR-Partner, 08-52482397
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-05-23

Tillbaka till lediga jobb