Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Forskargruppen, som leds av professor Anders Kvanta tillsammans med forskaren Helder André, har i nära samarbete med Fredrik Lanners laboratorium etablerat en metod att från embryonala stamceller differentiera funktionella retinala pigmentepitelceller för behandling av makuladegeneration. En fas-1 behandlingsstudie studie är nu under utveckling. Som en del i den kliniska utvecklingen krävs omfattande och avancerad analys av sjukdomens naturalförlopp och Din roll blir att vara ansvarig för denna del av projektet.

Din roll

Tjänsten innebär sammanställning och avancerad imaging analys av kliniskt material från individer med makuladegeneration. Du förväntas att självständigt genomföra datasammanställningen med fokus på att etablera nya och relevanta kliniska utfallsmått för cellterapi.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Specialistexamen i oftalmiatrik är ett krav för den här anställningen. Vi ser även att du har dokumenterad klinisk och vetenskaplig erfarenhet inom området avancerad imaging av näthinnan. Du behärskar även självständigt bildanalys med Heidelberg Eye Explorer (Heidelberg), Imagenet (Topcon) samt Optomap (Optos). Du ska även kunna använda SPSS samt Affinity. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är krav, även baskunskaper i svenska eftersträvas. 

Bedömningsgrunder

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Läs mer om forskargruppen du kommer ingå i här



Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5e april 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 23%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1249/2023
Kontakt
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
  • Anders Kvanta, Professor/överläkare, anders.kvanta@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb