Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för global folkhälsa bedriver forskning, utbildning och tillämpat arbete med utgångspunkt i folkhälsovetenskap och epidemiologi. Institutionen har 9 forskargrupper, ca 80 forskarstuderande och omkring 140 anställda. På institutionen bedriver vi folkhälsovetenskapliga forskningsprojekt med syfte att identifiera hälsans bestämningsfaktorer och att utveckla samt utvärdera folkhälsointerventioner. Våra forskare är ofta involverade i att översätta forskningsresultat till hälsopolicy och folkhälsovetenskaplig praktik i såväl hög- som låginkomstländer. Institutionen är medansvarig för flera forskarutbildningsprogram på KI och har även grund- och avancerad utbildning i global hälsa, folkhälsovetenskap, folkhälsoepidemiologi och socialmedicin.

Forskningen vid institutionen bedrivs inom områden som global hälsa, folkhälsoepidemiologi och socialmedicin. Denna tjänst är placerad i forskargruppen Equity and Health Policy och omfattar både undervisning och forskning.

Din roll

I arbetsuppgifterna ingår att bidra till och leda forskningsprojekt inom organisation av vård och omsorg för äldre. Tjänsten omfattar också undervisning och kursledaransvar.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Att planera och leda forskningsprojekt inom ämnesområdet sociala skillnader i vård och omsorg av äldre
  • Att initiera och utveckla nya projekt och ansöka om forskningsmedel
  • Handledning av doktorander och master/magisterstudenter
  • Kursledaransvar och undervisning på grund- och avancerad nivå

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Den sökande ska ha en doktorsexamen inom folkhälsovetenskap eller närliggande ämnen och ha god kompetens och erfarenhet inom kvantitativa och kvalitativa studier av äldres hälsa och av vård- och omsorgsorganisation för äldre i Sverige och internationellt. Tjänsten innebär arbete i en tvärvetenskaplig grupp och samverkan med det övriga samhället. Mycket god samarbetsförmåga, initiativförmåga och hög grad av ansvarstagande krävs för att lyckas i rollen. Att ha erhållit forskningsanslag i konkurrens är meriterande.

Bedömningsgrunder

Den sökande ska ha god ämneskunskap inom folkhälsovetenskap, med särskilt fokus på hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser. Den sökande ska kunna uppvisa god pedagogisk förmåga och ha erfarenhet av att kunna undervisa på svenska och engelska på grund- och avancerad nivå. Högskolestudier i pedagogik är meriterande.

Vid bedömningen av den sökande lägger vi stor vikt vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet, även personliga egenskaper kommer särskilt att beaktas vid tillsättningen.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Institutionen för Global Folkhälsa (GPH)

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3891/2022
Kontakt
  • Bo Burström, bo.burstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • SACO styrelse, saco@ki.se
Publicerat 2022-10-07
Sista ansökningsdag 2022-10-23

Tillbaka till lediga jobb