Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?


Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Avdelningen för patologi vid Institutionen för laboratoriemedicin erbjuder en ledande miljö för forskning inom cytologi och patologi, alltså läran om cellers och vävnaders sjukdomsprocesser.
Vi bedriver forskning inom framför allt cancer, inflammation och olika immunologiska tillstånd och har också ett omfattande utbildningsuppdrag från KI, t ex inom magisterprogrammet för diagnostisk cytologi.

Din roll

Rollen fokuserar på högkvalitativ analys inom cervixcancerepidemiologi, med ett initialt fokus på att undersöka risk och prognos för cervixcancer bland kvinnor med mental ohälsa.
Detta genom användning av storskaliga registerbaserade studier såväl som kohort- och biobanksdata. Du kommer också vara ansvarig för att samordna forskningsmålen i ett antal studier inom HPV vaccination i samarbete med läkemedelsindustrin. Tjänsten innebär goda möjligheter för vetenskapligt avancemang enligt dina egen intressen, inom profilen för forskargruppen.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Vidare förväntas den sökande ha flerårig erfarenhet från registerstudier i svenska hälsodataregister, samt erfarenhet från forskningssamarbete med läkemedelsindustrin.
Du har lagt fram en avhandling inom cancerepidemiologi, helst med focus på cervixcancer.

Tjänsten kräver avancerad nivå av kunskap och erfarenhet inom programmering i SAS, Stata och/eller R. Du som sökande har en gedigen erfarenhet av arbete med hälsodataregister och känner dig bekväm med att använda dessa för att besvara forskningsfrågor.
Du har också erfarenhet av att samordna projekt och driva dem framåt, med vägledning från ansvarig forskningsledare.

Bedömningsgrunder

-Omfattning och kvalitet på forskning inom cervixcancerepidemiologi och biostatistik
-Erfarenhet av analys och samordning av projekt i samarbete med läkemedelsindustrin
-Skicklighet i programmering samt vetenskapligt skrivande

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

-Publikationer i hög impact tidskrifter
-Dokumenterad erfarenhet av samarbete med global läkemedelsindustri

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

-Åtminstone 10 publikationer i vetenskapliga tidskrifter där ansökanden helst har en framträdande författarroll


Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Avdelningen för Patologi

Läs mer om forskargruppen - Karin Sundström

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1089/2022
Kontakt
  • Karin Sundström, Forskargruppledare, karin.sundstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Emilie Hultin, SACO Annica Lindkvist, SACO, emilie.hultin@ki.se, annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-03-10
Sista ansökningsdag 2022-03-24

Tillbaka till lediga jobb