Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Din roll

Forskningen inom den arbetsmedicinska enheten vid Institutet för miljömedicin (IMM) syftar till att identifiera och förebygga kemiska, fysikaliska, ergonomiska och psykosociala hälsorisker i arbetsmiljön. Vår verksamhet inkluderar forskning, utbildning och informationsspridning. Vi deltar i utbildning av läkare, företagshälsovårdens olika personalkategorier och specialistläkare i arbets- och miljömedicin. Enheten är nära knuten till Centrum för Arbets- och miljömedicin vid Region Stockholm. Forskargruppen WOW arbetar med atypiska sysselsättningsformer och digital transformation av arbetslivet. Vi undersöker hur ett arbetsliv i förändring påverkar arbetsmiljö och hälsa.

Enheten för arbetsmedicin söker nu en forskningsspecialist. I en forskningsspecialists arbetsuppgifter ingår forskningsverksamhet inom ramen for en forskargrupp. Som forskningsspecialist utför du forskning och handledning av doktorander inom vårt forskningsområde. 

Du ska ha erfarenhet av handledning och forskning inom områdena atypiska sysselsättningsformer och digital transformation av arbetslivet. Undervisning och tillämpat arbete kan förekomma.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Vetenskaplig skicklighet kommer att bedömas utifrån publicerade och pågående forskningsstudier samt förmågan att attrahera externa forskningsmedel med innovativa forskningsfrågor inom vårt forskningsområde.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet från multidisciplinär forskning
  • Systemförståelse, dvs förmågan att relatera till en nationell och internationell socio-politisk kontext
  • Erfarenhet av undervisning och handledning 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

https://ki.se/en/imm/the-new-world-of-work

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, personligt brev, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4532/2021
Kontakt
  • Theo Bodin, bitr. lektor, theo.bodin@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2021-10-20
Sista ansökningsdag 2021-11-07

Tillbaka till lediga jobb