Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) forskar och undervisar vi om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta i Assoc. Prof. Maja Jagodics grupp, fysiskt belägen vid Center for Molecular Medicine. Gruppen studerar epigenetiska mekanismer som ligger till grund för neuroinflammation och neuronal förlust vid multipel skleros (MS) med användning av både storskaliga omics-metoder och molekylära in vivo- och in vitro-funktionella experiment.

Din roll

MS är en immunförmedlad sjukdom utlöst av komplexa interaktioner mellan genetiska och miljöfaktorer som resulterar i en mycket heterogen sjukdom med avseende på dess kliniska presentation och behandlingssvar. Vi letar efter en postdoktoral forskare som kommer att utveckla och implementera bioinformatiska rörledningar för att analysera epigenetiska skärmar och för att stratifiera patienter baserat på omics-data. Arbetet kommer att omfatta design av analys, databehandling, kvalitetskontroll, statistisk analys, datatolkning och presentation av resultat i form av vetenskapliga publikationer, bidragsansökningar och vid möten och konferenser. Kandidaten förväntas interagera med många medarbetare på KI samt externt och bidra till att enheten fungerar effektivt.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi letar efter en postdoktor som delar vår passion för translationell epigenetik, är redo att gå med i vårt mycket samarbetsvilliga team och är mycket motiverad att utföra beräkningsarbete. Anställningen finansieras genom bidrag från Europeiska forskningsrådet (ERC-CoG) - Epi4MS.

Krav

  • Doktorsexamen som måste omfatta forskning relaterad till bioinformatik inom biovetenskap
  • Dokumenterad klinisk och biologisk kunskap om neuroinflammatoriska och neurodegenerativa sjukdomar, i synnerhet multipel skleros
  • Demonstrerade färdigheter inom multi-omics dataanalys och tolkning
  • Dokumenterad expertis inom nätverksanalys och komplex sjukdomsforskning
  • Utmärkt programmeringskunskap särskilt i R, Python och bash
  • Praktisk erfarenhet av linuxbaserad högpresterande datoranvändning
  • Kunskap om aktuella maskininlärningsmetoder (t.ex. Random Forest) och ramar (t.ex. PyTorch, TensorFlow, Keras)
  • Kunna arbeta med kodförråd, versionskontroll (git) och förståelse för kodåtergivning
  • God kunskap om genetik, epigenetik och biostatistik
  • Goda kunskaper i muntlig och skriftlig engelska

Meriterande

Kandidaterna bör också ha god social förmåga och förmåga att arbeta både självständigt men också som en del av ett stort team. Dessutom är god kommunikationsförmåga önskvärd och dokumenterad förmåga att samarbeta. Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar och bidragsansökningar är en merit.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Klinisk neurovetenskap

Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 december 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5244/2020
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, +46-(0)8-524 832 82
  • Maja Jagodic, forskare, +46-(0)8-517 762 58, maja.jagodic@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, +46-(0)707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, +46-(0)8 - 517 733 37
Publicerat 2020-12-02
Sista ansökningsdag 2020-12-18

Tillbaka till lediga jobb